26 Ağustos 2010 Perşembe

MAHALLE KURULUYOR

Hürriyet’in Pakistan için başlattığı “Kardeşlik Mahallesi” kampanyası devam ederken, bağışlar yoluyla alınan Mevlana Evleri’nin 195’i, dün TIR’larla Pakistan’a doğru yola çıktı.

MİLYONLARCA HASTAYA UMUT

Kanada ve İsveçli bilimciler, laboratuvar ortamında geliştirdikleri sentetik korneayı hastanın gözüne yerleştirdiler ve yeniden görmesini sağladılar.

ZİHNİNİZİ ORMAN MEYVELERİYLE TAZELEYİN

Dut, böğürtlen, çilek ve ahududu gibi yaşamı daha renkli ve tatlı kılan orman meyvelerinin beyin hücrelerinin onarılmasına da yardımcı olduğu belirtildi.

İSTANBUL FASHİON WEEK 2010 BAŞLADI

IFW 2010, 25-28 Ağustos 2010 tarihleri arasında 20 tasarımcı ve 6 markanın katılımıyla gerçekleştirilecek 21 defileye ev sahipliği yapıyor. Devlet Bakanı Zafer Çağlayan, "Turquality kapsamındaki desteklerimiz 5 yıllık süre içindi. şimdi bunu 10 yıla çıkarıyoruz" dedi.

‘EFSANE’ SERGİ UZATILDI

Sabancı Müzesi'nin ev sahipliği yaptığı 'Efsane İstanbul: Bizantion'dan İstanbul'a-Bir Başkentin 8000 Yılı' sergisi, gördüğü yoğun ilgi üzerine 26 Eylül'e kadar uzatıldı.

Sergi, İstanbul’un 8000 yıl önceye uzanan tarihini ve farklı kültürlerin karışımından doğan kozmopolit kimliğini gözler önüne seriyor.

RADİKAL

HAYATI '12'DEN' VURDU

Terör kurşunuyla tekerlekli sandalyeye mahkum olan Hatice Bayar, okçulukta Avrupa Şampiyonu olan takımda yer alırken, bireyselde ise üçüncü oldu

MAHSUR KALAN YAVRULARI KURTARDILAR

Mersin’in Mezitli İlçesi Davul tepe 100. yıl Plajı kumsalında 1 metre derinlikte yuvadan çıkamayarak, mahsur kalan 29 tane yavru deniz kaplumbağası bilim adamlarının 4 saatlik mücadelesi sonucu kurtarıldı.

İDO’DAN EK SEFERLER

İstanbul Deniz Otobüsleri A.Ş (İDO), dış hatlarda yaşanan yoğunluk nedeniyle ek deniz otobüsü ve hızlı feribot seferleri yapacak.

SUNEXPRESS, ÇEVREYİ KORUYOR

SunExpress, geliştirdiği yenilikçi uygulamalarla operasyonel verimliliğini arttırırken çevrenin korunmasına yönelik önemli adımlar da atıyor. ISO 14001 Çevre Yönetim Sistemi sertifikasına sahip olan firma, uçak motorlarının temizlenmesi esnasında kirli suyun aprona dökülmesini engelleyen yeni bir sistemi hayata geçirirken gövde temizliğinde yıkama yerine dış silme yöntemini geliştirerek, yılda yaklaşık bin 500 ton su tasarrufu sağlıyor.

ZAFER FUARI, 15. KEZ ZİYARETÇİLERE KAPILARINI AÇTI

Afyonkarahisar Belediyesi tarafından düzenlenen '2010 Zafer Fuarı', bu yıl 15. kez ziyaretçilere kapılarını açtı.