2 Temmuz 2013 Salı

SANATÇILARIMIZ BALKAN TURNESİNE ÇIKIYOR



Cihat Aşkın 2–14 Temmuz tarihleri arasında çıkacağı ve 6 Balkan ülkesini kapsayan turnede Ulvi Cemal Erkin’in Keman Konçertosu’nu Hakan Şensoy yönetimindeki Anadolu Üniversitesi Senfoni Orkestrası eşliğinde yorumlayacak.

VERİ TRANSFERİNDE ‘OPTİK VORTEKS’ TEKNOLOJİSİ



Bilim insanları, ışığın şeklinden yararlanarak ışık demetleri üzerinde büyük miktarda veri taşınabileceğini savunuyor. Science dergisinde yayımlanan araştırmaya göre, araştırmacılar hayata geçirmek istedikleri yöntemi ilk kez fiber optikte ortaya koydu.

KIRKPINAR HAFTASI BAŞLADI



Geleneksel 652'nci Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri Haftası, renkli görüntülerle başladı. Açılış törenlerine renkli kıyafetleri ve kostümleri ile katılan gösteri ekipleri büyük ilgi gördü.

ANN MAKOSİNSKİ EL ISISI İLE ÇALIŞAN FENER İCAT ETTİ



Kanadalı 15 yaşındaki Ann Makosinski, el ısısı yardımıyla çalışan bir el feneri geliştirdi. Makosinski, buluşu ile Google tarafından düzenlenen Bilim Fuarı’nda finale kaldı. Bu buluş ile pilin bitmesi sorunu da ortadan kalkıtı. Makosinski'nin rakiplerinden biri de elektrik yalıtımında kullanılabilecek malzemeyi muz kabuğundan üretmeyi başaran Türk kızı Elif Bilgin.

POSTALARI ARTIK SAATTEN ATACAĞIZ



Akıllı cep telefonu rekabetinden sonra şimdi tüm dünyada ‘akıllı saat’ yarışı başlıyor. Sony, Motorolla ve Pebble’nin akıllı saatlerinden sonra gözler Apple, Samsung ve Google gibi teknoloji devlerinin ürünlerine çevrildi. Apple, ‘iWatch’ için Japonya’da ilk ciddi adımını attı.