28 Mayıs 2014 Çarşamba

MÜZİĞİN EFSANELERİ İSTANBUL'U SALLAYACAK



100%FEST dünyaca ünlü rock, alternative, live electronic ve indie sanatçılarıyla muhteşem bir müzik deneyimi vaat ediyor. Yazın ilk büyük festivali 100%FEST rock, alternative, live electronic ve indie gibi popüler müziğin farklı türlerinden dev isimlere yer verecek.

ASSOS'TA FELSEFECİLER 'ZİHİN FELSEFESİ'Nİ KONUŞACAK



Assos’ta felsefe bu yıl ‘Zihin Felsefesi’ başlığıyla toplanıyor. 14 yıldır düzenli olarak gerçekleşen ve gelenekselleşen Assos’ta Felsefe etkinliğinin bu yılki uluslararası toplantısı 30 Haziran – 3 Temmuz tarihlerinde gerçekleşecek.

KAHVE İNSANIN MORALİNİ DÜZELTİYOR



Ruhr Üniversitesi'ndeki Alman bilim adamları tarafından 66 yaşlı insan üzerinde gerçekleştirilen bir deney kahvenin insanın moralini düzelttiği ve pozitif bir tutum içerisinde olmasına yardımcı olduğunu kanıtladı.

KAFA KEMİĞİ 3 BOYUTLU YAZICIYLA KAPATILIYOR



Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Ersin Erdoğan, Kafatasının alın, kaş kısmı ya da burun köküne denk gelen bölgelerdeki kozmetik açısından da önemli ya da büyük kafa kemiği eksikliklerinin, 3 boyutlu yazıcılar sayesinde kapatıldığını açıkladı. İnsanların kendi kemiklerinin enfeksiyon ya da tümör gibi hastalıklarda çıkarılmak zorunda kalınabildiğini belirten Prof. Dr. Erdoğan, küçük kemik eksiklerinin ya kendi kendine ya da kranioplasti denilen ameliyatla değişik materyaller kullanılarak kapatıldığını belirtti.