16 Mayıs 2011 Pazartesi

TÜRKİYE SANSÜRE KARŞI YÜRÜDÜ

Bilişim Teknolojileri ve İletişim Kurulu’nun (BTK) 22 Ağustos’ta internete dört farklı filtre getireceği duyurması üzerine bunun “sansür” olduğunu belirten internet kullanıcıları bugün sokağa çıktı. Her ne kadar BTK ısrarla reddetse de internet kullanıcıları bu konuda ısrarlı. Filtrelere karşı eylem duyurusu internet siteleri aracılığıyla ışık hızıyla yayıldı.

OĞUZ ARAL İLE İLGİLİ SERGİ AÇILDI

Küratörlüğünü Turgut Yüksel’in üstlendiği sergide; Oğuz Aral’ın Gırgır ve diğer yayınlar için yaptığı çizimlerin orijinalleri, yağlı boya tabloları, kitap kapakları, eskiz defterleri yer alacak. Sergide ayrıca, usta sanatçının diğer ilgi alanlarından müzik, pandomim, güreş, boksla ilgili notlarıyla yemek tariflerinin bulunduğu not defterleri, yaşamının değişik dönemlerinde çekilen fotoğrafları ve gözlük, çizim takımı, çakı, sigara ağızlık, kalem gibi kişisel eşyaları mizah severlerle buluşacak.

SCORPIONS'UN GİTARİSTLERİ TÜRKİYE'YE GELİYOR

Rock dünyasının iki önemli gitaristi Uli Jon Roth ve Marty Friedman İstanbul, Ankara ve İzmir'de konserler vermek üzere Türkiye'ye geliyor.

GRAFİST 15 YAŞINDA

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi, Güzel Sanatlar Fakültesi, Grafik Tasarım Bölümü tarafından 1997 yılından beri düzenlenen “Grafist: Uluslarararası İstanbul Grafik Tasarım Günleri” etkinlikler dizisi, bu yıl 15. yılını kutluyor.

MAVİ AT HEP KOŞSUN

Onlar Türkiye’nin şizofren çocukları. Kimi ailesi tarafından dışlandı, kimi burslu kazandığı üniversiteden hastalığı yüzünden ayrıldı, kimi sırf ‘deli’ diye bakan gözlerden kaçmak için evden dışarıya çıkmadı. Volga, Zübeyir, Şeyma, Göktürk, Ebru, Ayten, Sefa ve diğerleri...

Hepsini hayata bağlayan ortak noktaysa 2 yıldır canla başla çalıştıkları Mavi At Kafe. Ankara Beşevler’de Şizofreni Dernekleri Federasyonu Başkanı Psikiyatr Doç. Dr. Haldun Soygür’ün çabalarıyla açılan kafe Türkiye’de bir ilk oldu. Mutfaktan servise, temizlikten organizasyona şizofren hastalara iş imkânı sağlayan kafenin 3 çalışanı özel sektörde iş bularak çalışmaya başladı bile. Ancak kısa sürede inanılmazı gerçekleştiren Mavi At Kafe, şimdilerde ekonomik zorluklarla boğuşuyor.

KANSERDE SEVİNDİREN GELİŞME

En sık görülen 15 kanser tipinin 7'sinde ölüm oranı son 5-10 yıl içinde azaldı. Bu kanserler arasında kalın bağırsak, beyin, mide, böbrek, hodgkin dışı lenfoma, lösemi ve miyelom yer alıyor.

CANNES'DA HUDUTLARIN KANUNU


Lütfi Akad'ın 1966'da çektiği, Fatih Akın'ın çabalarıyla yeniden restore edilen 'Hudutların Kanunu', Cannes Film Festivali'nin klasikler bölümünde gösterildi.