25 Ağustos 2011 Perşembe

ŞEHİR BAHÇEÇİLİĞİ HAYAT KURTARIYOR

Küba Havana'da yaşayan insanlar yaşadıkları ekonomik sıkıntının üzerinden gelebilmek için "şehir bahçeçiliği" yapıyorlar...

SANAT SOKAĞA TAŞACAK!

Bahçeşehir Üniversitesi Yaratıcı Fikirler Enstitüsü, 9-15 Eylül 2011 tarihlerinde, İstanbul'da Deneysel Sanat Festivali düzenleyecek.


23 İLDEN 50 BİN İŞSİZ TOPLUM İÇİN ÇALIŞACAK

Hükümet, işsizlikle mücadele için bir kez daha ‘toplum yararına çalışma’ hamlesi başlatıyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, geri kalmış 23 il belirlediklerini ve bu illerde İşkur’a kayıtlı olan 50 bin işsizin toplum yararına işlerde ‘sigortalı’ olarak çalıştırılacağını açıkladı. İşsizlerin ağırlıklı olarak ağaçlandırma işlerinde kullanılacağını belirten Çelik, sendikalarla ilgili düzenlemenin, taşeron uygulamasının, kıdem tazminatı fonuyla ilgili düzenlemelerin hepsinin bir yasa paketi altında toplanacağını söyledi.

FACEBOOK'TAN YENİ UYGULAMALAR!

Dünyanın en yaygın sosyal ağı Facebook; profil, paylaşım ve etiketleme araçlarında önemli yenilikler devreye soktu. Yapılan geliştirmeleri blog sayfasından (blog.facebook.com) duyuran Facebook, değişen özelliklerin kısa sürede tüm kullanıcıları kapsayacak şekilde uygulamaya geçirildiğini bildirdi.