6 Eylül 2013 Cuma

GAMEX 2013'TE DOYASIYA EĞLENCE



Dijital oyun dünyasının en önemli etkinliklerinden biri olan “Dijital Oyun ve Eğlence Fuarı GameX 2013” bu yıl 8’nci kez inanılmaz şovlar, yeni oyunların lansmanları ve dünya çapındaki oyun turnuvalarına ev sahipliği yapmak için İstanbul Harbiye Lütfi Kırdar Fuar Merkezi’nde kapılarını açtı. 8 Eylül Pazar gününe kadar sürecek olan GameX 2013, yerli ve uluslararası birçok oyun firmasını bir araya getirirken, 500 milyon dolarlık oyun pazarına da önemli bir katkı sağladı.

AKBANK SANAT'TAN ÇOCUK ATÖLYELERİ



Akbank Sanat, Eylül ayı boyunca her Cumartesi suluboyadan oyun yazımına, mozaikten linol baskıya kadar pek çok eğitici ve eğlenceli çocuk atölyesine ev sahipliği yapıyor.

ROCK'N COKE 2013 BAŞLIYOR



Türkiye’nin en büyük açık hava festivallerinden Rock’n Coke, bugün başlıyor. İlki 2003 senesinde gerçekleşen ve bugüne kadar çeşitli ülkelerden 650’den fazla müzisyeni ağırlayan festival, daha önceki senelerde olduğu gibi bu yıl da Hezarfen Havaalanı’nda düzenleniyor. Festival, seyircilerine Rock’n Coke sahnesi, Coca-Cola Zero Sahnesi, Party Arena, Keşif Sahnesi ve Şehir Sahnesi adı altında 5 farklı sahneden seslenecek. Festival kapsamında aynı zamanda yüzden fazla müzik dışı etkinlik de yer alacak.

DOWN SENDROMLULARA MÜJDE



Science Translational Medicine adlı dergide yayımlanan bir araştırmaya göre ABD'li bilim insanları down sendromu için önemli bir gelişme kaydetti. Fareler üzerinde yaptıkları deneylerde, buldukları bir molekülün sendromun etkilerini tersine çevirdiği görüldü.

PROSTATI ‘SES ÖTESİ DALGALAR’LA YENDİ



Prostat kanseri teşhisi alan 60 yaşındaki hasta, ‘ses ötesi dalgaları’ tekniğiyle yapılan iki saatlik operasyon sonrası sağlığına kavuştu.

TÜRKİYE, ÇİN SEDDİ’Nİ KİTAPLARLA AŞACAK



Bu yıl 20’ncisi düzenlenen Pekin Uluslararası Kitap Fuarı, Türkiye’den de yoğun ilgi gördü. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın yanı sıra, ajans temsilcileri de fuara katılarak okur ve yayıncıları buluşturdu.

TÜBİTAK KOBİLERE DESTEK OLACAK



Küçük ve Orta Büyüklükteki İşletmelerin (KOBİ) erken aşamadaki finansman ihtiyaçları Türkiye Bilimsel Araştırmalar ve Teknoloji Kurumu (TÜBİTAK) tarafından girişim sermayesi fonlarına sağlanacak destekle karşılanacak.

SAMSUNG'DAN AKILLI SAAT



Samsung'un "Galaxy Gear" adlı akıllı saati ile akıllı telefonu "Galaxy Note 3"ü için Almanya'nın başkenti Berlin'deki IFA Teknoloji Fuarı ile New York'ta eş zamanlı tanıtım programı yapıldı.