20 Nisan 2011 Çarşamba

İSTANBUL'DAN KARS'A UZANAN 'DOSTLUK TRENİ'

Başbakanlık Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu Genel Müdürlüğü (SHÇEK), BM Ortak Programı, Ankara Üniversitesi Eğitim Bilimleri Fakültesi ve Kültür ve Turizm Bakanlığı işbirliğinde, çocuk haklarını baz alarak kültürel miras konusunda çocuklarda bir bilinç oluşturma ve İl Çocuk Hakları Komiteleri'nin faaliyetlerini paylaşma hedefiyle "Dostluk Treni" adı altında özel bir tren seferi gerçekleştiriliyor.

GÜNEŞ ENERJİSİYLE 'UCUZ' ELEKTRİK

ODTÜ Güneş Enerjileri Araştırma Merkezinde (GÜNAM) prototip çalışmalarından olumlu sonuçlar alınan teknoloji ile enerji elde etmek için kullanılan pahalı yarıiletken malzemeler büyük oranda azaltılıyor. Tasarlanan yeni yoğunlaştırma sisteminde, pahalı fotovoltaiklerin kullanımı azaltılırken, yerine daha ucuz olan cam ve mercek gibi malzemeler kullanılıyor.

CÜNEYT GÖKÇER TİYATRO FESTİVALİ 25 NİSAN'DA BAŞLIYOR

T.C. İstanbul Kültür Üniversitesi 25 Nisan-5 Mayıs 2011 tarihleri arasında "Prof. Cünyet Gökçer" Uluslararası 2.Tiyatro Festivali düzenliyor.

15. AFİFE TİYATRO ÖDÜLLERİ SAHİPLERİNİ BULDU

Türk Tiyatrosu'nun köklü geleneklerinden biri haline gelen Yapı Kredi Afife Tiyatro Ödülleri, on beşinci kez sahiplerini buldu.