16 Mayıs 2013 Perşembe

4 PARTİ ANLAŞTI; ASGARİ ÜCRETTEN VERGİ ALINMAYACAK!



TBMM'de 'yeni anayasa' çalışmalarını sürdüren dört parti, asgari ücretten vergi alınmamasında uzlaştı.

2. SARIYER EDEBİYAT GÜNLERİ BUGÜN BAŞLADI



Sarıyer Belediyesi'nin gerçekleştirdiği Sarıyer Edebiyat Günleri'nin 2.'si Demirtaş Ceyhun Halk Kütüphanesi bahçesinde düzenlenen bir törenle başladı.

20 MAYIS'TA LİSELERE TATİL MÜJDESİ



Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, 20 Mayıs Pazartesi'nin liseler için tatil olacağını, ilk ve orta okullarda ise eğitim-öğretime devam edileceğini söyledi.

GENÇ MUCİTLER HİPERTANSİYON İÇİN KOLLARI SIVADI



Hipertansiyon Avcıları yarışmasının mucitleri belli oldu. Yarışmanın birincisi “Unutmatik” adlı çalışması ile 13 yaşındaki ilköğretim öğrencisi Senay Liçina oldu.

ORHAN KEMAL ARMAĞANI HASAN ÖZKILIÇ'IN



42. Orhan Kemal Roman Armağanı, Zahit isimli romanıyla Hasan Özkılıç'ın oldu.

MAMUT ART PROJECT'LE ÇOĞUNLUĞUN SANATI



Genç sanatçılara, kariyerlerinin henüz başında, kendilerine ait bir alan sağlamak amacıyla yola çıkan Mamut Art Project, 16- 19 Mayıs tarihleri arasında Antrepo 3’te gerçekleştirilecek. Ali Akay, Nil Yalter, Mustafa Taviloğlu, Marcus Graf ve Sedat Öztürk’ten oluşan jüri tarafından seçilen eserler, mekânda yaklaşık 10’ar metrekarelik kişisel alanı bulunacak 40 sanatçı ile sanatseverleri buluşturacak.

E-KİTAP "ARKADAŞ"LA ARTIK TÜRKİYE'DE!



Bugüne dek Türkiye'de e-kitap bulmakta zorlanan kitapseverler için Arkadaş Yayıncılık, önemli bir çalışmaya imza attı ve www.arkadas.com.tr adresinde 50'den fazla dilde ve 310 binden fazla çeşit kitabı satışa sundu.

GOOGLE, 15GB DEPOLAMA ALANI SUNMAYA BAŞLADI



Google, Gmail, Drive ve Google+ fotoğrafları için ücretsiz olarak sunduğu depolama alanı boyutunu tek bir paydada birleştirdi ve 15GB’a yükseltti. İşte diğer ayrıntılar: