30 Kasım 2011 Çarşamba

YENİDEN HAYAT

"Cam yeniden cam" adlı proje ile ilköğretim çağındaki öğrencilere ambalaj olarak camın tercih edilme sebepleri ve geri dönüşümün önemi anlatacak.

GAMEX 2011 1 ARALIK'TA AÇILIYOR

Bu yıl 36’ncı kez düzenlenecek GameX 2011 Uluslararası Dijital Eğlence ve Oyun Fuarı 1 Aralık 2011 tarihinde Lütfi Kırdar Fuar Merkezi’nde kapılarını açıyor.

BRITISH MUSEUM'A CÖMERT BAĞIŞ

İngiltere'nin başkenti Londra'daki ünlü British Museum, Pablo Picasso'ya ait 100 gravürden oluşan setin bir yatırımcı tarafından müzeye bağışlandığını açıkladı.

AKİF’İN EL YAZILARI DA VAR OĞUZ ATAY’IN DAKTİLOSU DA

İstanbul Edebiyat Festivali 3. kez edebiyat dünyasını buluşturmaya hazırlanıyor. 5-10 Aralık tarihleri arasında gerçekleştirilecek Festival’de Mehmet Akif ve Oğuz Atay sergileri de açılacak.

İLK 100'DE 3 TÜRK ÜNİVERSİTESİ!

Dünya üniversitelerini bu kez de Tayvan Yükseköğretim Değerlendirme Akreditasyon Konseyi (HEEACT) sıraladı. Son 11 yılda yapılan yayınların sayısı, yüksek atıf alan yayınlardaki makale sayıları ve yapılan atıfların değerlendirildiği “Dünyanın En İyi 500 Üniversitesi” listesine Türk üniversiteleri giremedi. Ancak “alanlara” göre yapılan sıralamada İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) iki bölümüyle, Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) ve Dokuz Eylül Üniversitesi de birer bölümleriyle ilk 100 içinde yer aldı.