21 Eylül 2011 Çarşamba

BU KÖY OKULU; DİYARBAKIR'IN GURURU

Görünlü köyünde, 62 yıl önce kurulan okul sayesinde bugüne kadar 135 öğretmen, 66 doktor ve yüzlerce hemşire yetişti. Köydeki kahvehane, gençlerin derslerinden geri kalmaması için kapatılırken, ilköğretim okulundaki kütüphanede 2 binden fazla kitap bulunuyor.

MARMARAY'DAN DÜNYANIN EN BÜYÜK BATIK GEMİ MÜZESİNE

Marmaray ve Metro projeleri kapsamında yürütülen arkeolojik kazılar sırasında Yenikapı'da bulunan 36 batık gemiden 35'inin araziden taşınma işlemi tamamlandı. Bizans dönemine ait olduğu tahmin edilen batık gemiler sayesinde İstanbul'da dünyanın en büyük batık gemi müzesi kurulacak.

HIV'İ DEVRE DIŞI BIRAKMANIN YOLU BULUNDU

ABD'li ve Avrupalı araştırmacılar, HIV'in hücre zarından kolesterolün ayrıştırılması durumunda virüsün bağışıklık sistemine zarar veremeyeceğini saptadı.

TÜRKİYE’NİN İLK OFİS MÜZESİNE YOĞUN İLGİ!

Sanatseverler, yedi sanatçının farklı video eserlerinden oluşan 'Yedi Yeni İş' ve Borusan Koleksiyonu'ndan seçilen eserlerle oluşturulan 'Segment #1' sergilerini ilgiyle gezdi. Tarihi mimarisi ile Perili Köşk ve içindeki çağdaş sanatın eşsiz örnekleri,1 Ekim 2011'e kadar hafta sonu ücretsiz gezilebilecek.

KADIN DOSTU BİR KENT İÇİN...

"Kadın Dostu Kent" olmak için taahhütname imzalayan Antalya’da, İl Genel Meclisi de bir adım attı ve Kadın-Erkek Eşitliği Komisyonu’nu kurdu.