28 Eylül 2012 Cuma

SITMAYA KARŞI YENİ "SİLAH"

Fransız ve İngiliz bilimadamları, sıtmaya neden olan paraziti yok eden iki molekül buldu.

YAŞAR KEMAL'İN YENİ KİTABI!

Yaşar Kemal'in "Fırat Suyu Kan Akıyor Baksana" romanı ile başlayan, "Karıncanın Su İçtiği" ve "Tanyeri Horozları" kitaplarıyla devam eden Bir Ada Hikayesi dörtlemesi, son kitabı "Çıplak Deniz Çıplak Ada" ile tamamlandı.

"TOPRAK DEDE"YE ALTERNATİF NOBEL

"Toprak Dede" olarak tanınan Hayrettin Karaca, dünyada "Alternatif Nobel" olarak adlandırılan "Right Livelihood" (Doğru Yaşam) Onur Ödülü'ne layık görüldü.

BİFO SEZONU CARMİNA BURANA İLE AÇACAK

Borusan İstanbul Filarmoni Orkestrası (BİFO) yeni sezonu 16 Ekim’de, Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı’nda açıyor.

İDİL BİRET VE ANKARA ÜNİVERSİTESİ SOLİSTLERİ’NDEN KONSER

Ünlü piyanist İdil Biret ve Ankara Üniversitesi Solistleri 30 Eylül Pazar günü ve 1 Ekim Pazartesi günü saat 20.00’da Ankara Üniversitesi’nde açılış konseri verecek.

OBEZİTEYLE MÜCADELE BAYRAKLI’DAN BAŞLADI

Obeziteyle mücadele ve kontrol programı kapsamında İzmir Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından hazırlanan “100 Gönüllü Obez Projesi”nin uygulanmasına 40 bine yakın obezin bulunduğu İzmir’in Bayraklı İlçesi’nde başladı.

İŞTE ROVIO’NUN YENİ OYUNU BAD PIGGIES!

Mobil oyun dünyasının yaşayan efsanesi Angry Birds ile kazandığı şöhretin tadını çıkaran Rovio, bu sırada yeni oyunları da kullanıcılarına sunmaktan pek geri durmuyor. Yaz ayları içinde duyurulan Amazin Alex ile Angry Birds’e alternatif ilk önemli oyununu yayınlayan Rovio, yeni bir oyun ile gündemde.

TURKCELL'DEN 100 BİN KADINA DESTEK

Turkcell, Türkiye İsrafı Önleme Vakfı (TİSVA) ve Türkiye Grameen Mikrofinans Programı ile dünyaya örnek olacak bir işbirliğine giderek dar gelirli kadınları ekonomiye kazandıracak büyük bir projeyi hayata geçiriyor. Ekonomik üretime başlamak isteyen dar gelirli kadınlar için TİSVA ile işbirliğine giderek cepten kalkınma seferberliği başlatan Turkcell, "Ekonomiye Kadın Gücü" projesiyle dört yılda 100 bin kadını ekonomiye kazandırmayı hedefliyor. Proje sayesinde dünyada ilk defa bir mobil operatör, bir mikrofinans kuruluşuyla ortak 'sosyal borçlanma' modelini hayata geçirmiş olacak.