24 Haziran 2011 Cuma

'DENİZKIZI' ENDOSKOPİYİ TARİHE GÖMECEK

Japonya’de geliştirilen 'Mermaid' yani 'Denizkızı' adlı kamera, mide hastalarının korkulu rüyası endoskopinin yerine geçecek gibi görünüyor.

İSTANBUL OPERAYA DOYACAK

Geçen yıl 'Opera Şehre İniyor' sloganıyla ilki gerçekleştirilen 'İstanbul Opera Festivali'nin ikincisi, bu yıl 1 - 21 Temmuz tarihleri arasında yapılacak.

8. ULUSLARARASI KAPADOKYA SANAT BULUŞMASI BAŞLADI

Türkiye'nin önemli turizm merkezlerinden Kapadokya'da her yıl geleneksel olarak düzenlenen ve bu yıl 8. kez gerçekleştirilen Uluslararası Kapadokya Sanat Buluşması, 14 ülkeden, ülkelerinde ünlü 20 ressamın katılımıyla başladı.

GENÇ NURİ İYEM'LER BU SERGİDE

‘Göç’ adlı eseriyle Nuri İyem Resim Yarışması’nı kazanan genç ressam Sinem Kaya, ödülünü önceki gece Evin Sanat Galerisi’nde düzenlenen törende aldı.

JAMES BLUNT İKİ KONSER İÇİN TÜRKİYE'DE

“Goodbye My Lover”, “You’re Beautiful”, “High” ve “Stay The Night” gibi şarkılarıyla dünyanın bir çok ülkesinde milyonlarca müzikseverin hayranlığını kazanan James Blunt, İstanbul ve İzmir konserleri için Türkiye'ye geliyor.

HARRY POTTER'IN YAZARI SÜRPRİZİNİ AÇIKLADI

J.K. Rowling, yeni açılacak interaktif www.pottermore.com adresli internet sitesinde, serinin 7 kitabının, Ekim ayında çok sayıda dilde sesli ve elektronik kitaplar olarak satışa sunulacağı bildirildi.

DÜNYA TIP BİLİMİNE TÜRK KATKISI

Samsun Gazi Devlet Hastanesi doktorlarından Genel Cerrahi Uzmanı Opr. Dr. Gültekin Ozan Küçük, İtalya'nın Milano şehrinde düzenlenen "Uluslararası 12. Avrupa Travma ve Acil Cerrahi Kongresi"nde Türkiye'yi temsil etti. Dr. Gültekin Ozan Küçük'ün, Vezirköprü Devlet Hastanesi'nde mecburi hizmet görevi esnasında toplam 51 hastaya yapmış olduğu apandisit ameliyatlarını kırsal alanda ve ilçe hastanesinde laparoskopik yöntemle yapılan apandisit ameliyatları açısından önem taşıması nedeniyle yabancı bilim adamlarının dikkatini çekerek tartışmaya açtı.