7 Aralık 2011 Çarşamba

GÖRME ENGELLİLER İÇİN TELEFONDA KİTAP

Türk Telekom'un görme engelli müşterilerine yüzlerce sesli kitabı ev telefonları üzerinden ücretsiz olarak dinleme imkânı sunuyor.

NİL KIYISINDAN BOĞAZİÇİ'NE

Suna ve İnan Kıraç Vakfı İstanbul Araştırmaları Enstitüsü, siyasi tarihimizde kültür, sanat ve bilim alanlarında dikkat çeken Kavalalı Mehmed Ali Paşa Hanedanı'nın öyküsüne ışık tutan "Nil kıyısından Boğaziçi’ne Kavalalı Mehmet Ali Paşa Hanedanı'nın İstanbul'daki İzleri" sergisini bugün açıyor.

ÇALIŞANA VERGİ İADESİ MÜJDESİ

2010’da Anayasa Mahkemesi çalışanların yüzde 27’den fazla gelir vergisi ödememesi gerektiği yönünde karar almıştı. Ancak bir sorun vardı. Çalışanlar o güne kadar yüzde 27’nin üstünde vergi ödemişti. Anayasa Mahkemesi’nin kararının ardından çalışanların beyannamesini ‘ihtirazi kayıtla’ verip dava açan şirketlerin davaları çeşitli vergi mahkemelerinde görüldü. Kimi vergi mahkemeleri çalışan lehine karar verirken kimileri devlet lehine karar vererek çalışana fazla ödediği yüzde 8’lik verginin iade edilmemesine karar verdi. Bu konudaki son karar ise Danıştay 4’üncü Dairesi’nden geldi. Mahkeme, çalışanların 2009 yılı için ödediği fazla verginin geri ödenmesine karar verdi. Böylece Anayasa Mahkemesi kararından sonra dava açan şirket ve çalışanların tümü fazla ödediği vergiyi faiziyle geri almaya hak kazandı.

PANASONIC'TEN YILBAŞI KAMPANYASI

“Panasonic ile Avrupa’ya Bedava* Uçak Bileti” kampanyası kapsamındaki Panasonic Lumix dijital fotoğraf makinelerinden ya da Panasonic video kameralardan birini satın alan herkese 14 Avrupa şehrinden birine “gidiş-dönüş” uçak bileti hediye ediliyor.

EBOLA AŞISI BULUNDU

"Proceedings of National Academy of Sciences" dergisinde yayımlanan araştırmayı yürüten bilimadamları, buldukları Ebola aşısının ilk kez uzun süre canlı kalabildiğini ve bu nedenle başarıyla depolanabildiğini açıkladı.

TÜRKİYE'Yİ 'GENETİĞİN MERKEZİ' YAPACAK

ABD'deki Yale Üniversitesi'nde çalışmalarını sürdüren ve bugüne kadar genetik üzerine çığır açan birçok keşfi bulunan Türk bilim adamı Prof. Dr. Murat Günel, Türkiye'de genetik merkezi kurulması için çalışmalarını sürdürüyor.