14 Şubat 2013 Perşembe

THE BEATLES'A 50. YIL HEDİYESİ



Müzik tarihinin kilometre taşlarından The Beatles ’ın ilk albümü ‘Please Please Me’, 50. yıl şerefine yeniden kaydediliyor. İngiliz soul müzisyeni Beverley Knight, Joss Stone, Gabriella Aplin ve Mick Hucknail gibi isimler Londra ’da Abbey Road stüdyosunda gerçekleşen kayıt çalışmalarında yer alan müzisyenlerden…

11 Şubat 1963’te tamamı neredeyse bir günde kaydedilen albümün klasikleşmiş final şarkısı ‘Twist And Shout’u koro ve vokallerin eşliğinde İngiliz soul müzisyeni Beverley Knight seslendirdi. The Isley Brother’ın cover’lanan ve efsaneye dönüşen şarkısı hakkında Knight, “Herkesin bildiği çok büyük ve gürültü bir parça. İlk dakikadan itibaren John Lennon’ın şarkıya kendisini ne kadar çok verdiğini, bir nevi onu yaşadığını hissedebiliyorsunuz” açıklamasında bulundu. BBC ’ye konuşan sanatçı, şarkının kaydedilmesi sırasında stüdyo çalışmaları sırasında sıcaktan bunalan ve üstünü başını yırtarcasına çıkartan John Lennon’ın son damlasına kadar şarkıyla bütünleştiğinin hissedildiğini belirtti.
‘I Saw her Standing There’ şarkısını seslendiren Stereophonics grubunun solisti ve kurucusu Kelly Jones, albümü “Ham enerjisini yakalayan bir grubun müziği” olarak betimledi. The Beatles’ın ‘A Taste of Honey’ film müziğinden coverladığı aynı isimli şarkıyı seslendiren Joss Stone ise parçayı daha önce bilmediği için kendisini ‘aptal’ bulduğunu belirtti.
Orijinalini The Shirelles grubunun seslendirdiği The Beatles’ın pek bilinmeyen şarkılarından ‘Baby It’s You’yu yorumlayan Blur grubunun gitaristi Graham Coxon ise “Çok memnunum çünkü çok kişi bu şarkının Beatles şarkısı olduğunun farkında değil. Aynı zamanda kendi içerisinde zorlukları olan keyfili bir soul parçası” yorumunda bulundu. The Beatles ile ilgili olarak, “Müzik tarihini değiştirdiler” diyen Coxon, efsane grubun ilk albümünü için “karizmatik bir başlangıç gibi” ifadesini kullandı.

0 yorum:

Yorum Gönder