12 Mart 2012 Pazartesi

BİLGİSAYAR OYUNUYLA FİZİK TEDAVİ

Tüm vücut terapisi için geliştirilen MediTouch Rehabilitasyon Sistemi, hastaların eğlenceli bilgisayar oyunları ile motivasyonunu sağlayarak, vücudunu daha kısa sürede hareket ettirebilmesine yardımcı oluyor. Kablosuz olan ve vücudun çeşitli yerlerini aynı anda çalıştıran cihaz ile uygulanan sistemde, ilgi çekici bilgisayar oyunlarını kullanan hastalar, ihtiyaç duydukları ama sıkılarak yaptıkları egzersizleri farklı bir motivasyonla gerçekleştiriyor.

KAYIP HAZİNE TÜRKÇEDE!

Jack Kerouac’ın ‘kayıp’ oyunu Beat Kuşağı, yazarın doğumunun doksanıncı yılında Garo Kargıcı çevirisiyle Türkçede.

31 MART'TA YILDIZLARIN SÜRPRİZİ VAR

Doğal Hayatı Koruma Vakfı (WWF) tarafından çevre sorunlarına dikkat çekmek amacıyla gerçekleştirilen Dünya Saati (Earth Hour) Kampanyası 31 Mart Cumartesi günü, 20.30-21.30 saatlerinde gerçekleştirilecek. Eylemin Türkiye'deki katılımcıları 31 Mart'ta saatler tam 20.30'u gösterdiğinde www.wwf.org.tr/dunyasaati adresinde bir sürprizle karşılaşacak.

NURİ BİLGE CEYLAN'A ÖDÜL

Ünlü sinema yönetmeni Nuri Bilge Ceylan, Bulgaristan'da süren "16. Sofia Film Fest" festivalinde bir ödüle daha layık görüldü. Festivale "Bir Zamanlar Anadolu'da" filmi ile katılan Ceylan, Sofya Belediyesi Ödülü kazandı.

1 GÜNDE 2 MİLYON FİDAN

Türkmenistan'da ülke genelinde yürütülen kampanya kapsamında 1 günde yaklaşık 2 milyon fidan dikildi.