16 Aralık 2010 Perşembe

OLAY GÖSTERİ İSTANBUL'DA

Efsanevi şov grubu Cirque Du Soleil, olay yaratan “Saltimbanco” adlı gösterisiyle Türkiye’ye geliyor.

KÖK HÜCRE HIV'İ YENDİ: O ARTIK AIDS DEĞİL

Alman araştırmacılar AIDS'li bir hastanın tamamen iyileştirildiğini açıkladı.

KÜBA'DAN VİKİPEDİ'YE ALTERNATİF SİTE

Küba hükümeti, Vikipedi'ye benzer biçimde kendi internet ansiklopedisini başlatıyor. Amaç, tarihi ve dünyayı Küba'nın bakış açısından anlatmak.

DÜNYANIN BASIN FOTOĞRAFI İSTANBUL'DA

Dünyanın en büyük ve prestijli basın fotoğrafları sergisi 'World Press Photo-Dünya Basın Fotoğrafları 2010', 17 Aralık'ta Forum İstanbul'da açılacak.

ÖDÜL AVCISI

Dünyaca ünlü diyabetik doktoru Prof. Dr. Gökhan Hotamışlıgil, yine büyük bir başarıya imza attı. Harvard Üniversitesi'nde yaptığı araştırmalar ile sayısız ödül alan Hotamışlıgil, moleküler bazda obezite, diyabet ve kalp hastalıkları arasındaki bağlantıları ortaya çıkarmıştı. Hotamışlıgil, yaptığı araştırmalar nedeniyle 2010 Naomi Berrie Ödülü'ne layık görüldü. Diyabet Araştırma Üstün Başarı Ödülü ile ödüllendirilen Hotamışlıgil'e ödülü 12. Yıllık Diyabet Araştırma Konferansı Öncüleri konferansında New York'ta verildi.

İSTANBUL FRANKFURT’U GEÇTİ

İstanbul, Asya-Avrupa arasında uçan 51 milyon yolcunun 18 milyonunu taşıyarak 11 milyon yolcu kapasiteli Frankfurt’u geçti. Transit yolcu sayısı kapasitesini en fazla artıran merkez olan İstanbul, Kahire’nin de önünde yer almayı başardı. Asya-Avrupa koridorunda her 3 transit yolcudan biri Türkiye üzerinden uçtu.