10 Mart 2011 Perşembe

19. IEFT YURTDIŞI EĞİTİM FUARLARI BAŞLIYOR

Türkiye’de yapılmakta olan en kapsamlı "Yurtdışı Eğitim Fuarı" organizasyonu olma özelliğini taşıyan International Education Fairs of Turkey (IEFT), 19 Mart'ta İstanbul Harbiye Hilton Otel’de başlıyor.

OKULUN KADERİ BİR MESAJLA DEĞİŞTİ

Köy okulunda görevli bir öğretmen, okulun eksiklerinin giderilmesi amacıyla internetten sosyal paylaşım sitesi aracılığıyla yaptığı yardım çağrısıyla okula 6 bin Euro'luk yardım sağladı.

21 YIL SONRA BİR İLK!

Hakkari'de 21 yıldır eğitim veren Milli Eğitim Vakfı İlköğretim Okulu'na ilk kez atanan müzik öğretmeni sayesinde, öğrenciler daha önce görmedikleri müzik aletleri ile tanıştı.      

TEKNOSA'DAN 6 BİN 500 KADINA EĞİTİM

Teknosa, ''Kadın İçin Teknoloji Bilgisayar Eğitimleri'' ile bugüne kadar 6 bin 500 kadına ulaştı. Eğitimler sonucunda kadınlar, günlerini internet üzerinden organize edebilir hale geldi.

SÖZLEŞMELİ PERSONELE DAMGA VERGİSİ MÜJDESİ

Memur-Sen, sözleşmeli kamu çalışanlarından alınan damga vergisi muafiyeti konusunda torba kanunda yer alan yürürlülük tarihi sorununu çözmek için Maliye Bakanlığı Müsteşarı Naci Ağbal'ı ziyaret etti. Müsteşar Ağbal, söz konusu düzenlemenin 1 Ocak'tan itibaren geçerli olması için bir önerge hazırladıklarını söyledi.

2010 YILINDA 34 BİN 857 KİTAP YAYIMLANDI

Türkiye İstatistik Kurumu, 2010 yılında yayımlanan materyallerin sayısının 2009 yılına göre yüzde 14,3 arttığını açıkladı. Geçen yıl yayıncılar tarafından 34 bin 857 kitap, 330 elektronik kitap (DVD, VCD, CD), 305 elektronik kitap (web tabanlı), 36 kitap kaseti, 83 harita ve 156 diğer materyaller olmak üzere toplam 35 bin 767 materyal için bandrol alındı.

'COĞRAFYADA ÇIĞIR AÇAN KİTAP' 279 YIL SONRA TÜRKÇE'DE!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür A.Ş. tarafından basılan, Osmanlı bilgini Katip Çelebi'nin, ''coğrafyada çığır açan kitap'' olarak kabul edilen ''Cihannüma'' adlı eserinin tanıtımı ve kitabın içindeki 52 haritanın sunulduğu serginin açılışı, Taksim Cumhuriyet Sanat Galerisi'nde yapıldı.

EYÜP SULTAN TÜRBESİ'NE RESTORASYON

İstanbul'un manevi koruyucusu olduğuna inanılan Hazreti Halid Ebu Eyyüb El-Ensari'nin türbesi, tarihinin en kapsamlı restorasyonunu geçirecek.