14 Aralık 2012 Cuma

İAE'NDE EDOARDO DE NARİ SERGİSİ



Suna ve İnan Kıraç Vakfı İstanbul Araştırmaları Enstitüsü (İAE), artık varolmayan kozmopolit İstanbul’un son mimarlarından, İtalyan Edoardo De Nari’nin (1874-1954) üç yıl önce keşfedilen arşivinden derlenen, İstanbul’un kimlik değiştiren mimari sürecine tanıklık eden “Değişen Zamanların Mimarı Edoardo De Nari 1874 - 1954” sergisine evsahipliği yapıyor.

POLONYALI SANATÇILARDAN NOEL KONSERİ



Piyanist Szczepan Ko'czal eşliğinde soprano El'bieta Nowotarska ve mezzo soprano Lilianna Zalesi'ska bu akşam saat 20.00de Beyoğlu, Saint Antuan Kilisesi'nde Noel konseri verecekler.

ÖFKELİ KUŞLAR'IN FİLMİ ÇEKİLECEK



Rovio Entertainment bu sene üçüncü yaşını kutlayan Angry Birds (Öfkeli Kuşlar) oyununun uzun metrajlı filminin çekileceğini duyurdu.

SEDAT SİMAVİ EDEBİYAT ÖDÜLÜ AHMET CEMAL'İN



Türkiye Gazeteciler Cemiyeti'nin kurucu başkanı Sedat Simavi adına 36 yıldan bu yana sürdürülen ödüllerin, bu yılki sahipleri açıklandı. 2012 Sedat Simavi Edebiyat Ödülü'nün sahibi, geçtiğimiz Eylül ayında okurla buluşan Lanetlenmiş Ağustosböcekleri’nin yazarı Ahmet Cemal oldu.

SARIGAGA ÇOCUK KİTAPLARI APPLE STORE’DA!



Sarıgaga Yayınları tarafından hazırlanan çocuk kitapları, “Kırmızı Solucan” ve “Telepinu ve Dev Küvet”, e-kitap formatında Apple Store’da satışa sunuldu.

İÇ KANAMAYI KONTROL EDEN KÖPÜK



Bilim adamları, yaralanmalarda meydana gelebilecek iç kanamayı azaltabilmek amacıyla özel bir köpük geliştirdi.