24 Ekim 2012 Çarşamba

ÜÇ KENT DAHA SAKİNLEŞTİ

Türkiye’nin Cittaslow (Sakin Şehir) Başkenti Seferihisar’ın birliğe önererek, dosyalarını götürdüğü Vize (Kırklareli), Perşembe (Ordu) ve Yalvaç (Isparta) İtalya’da gerçekleşen Genel Kurul’da Cittaslow ilan edildi. Şehirleri adına Genel Kurula katılan Vize Belediye Başkanı Selçuk Yılmaz, Perşembe Belediye Başkanı Selami Çarkçı ve Yalvaç Belediye Başkanı Tekin Bayram sertifikalarını Cittaslow Başkanı Gian Luca Marconi ve Genel Direktör Pier Giorgio Marconi'nin ellerinden aldı.

MALATYA'NIN 'NİTELİKLİ' FESTİVALİ

Malatya Valiliği’nin girişimiyle düzenlenen Malatya Film Festivali, üçüncü yılında alçakgönüllü ve nitelikli bir programla izleyici karşısına çıkıyor. ‘Alçakgönüllü’, zira festivalin danışmanlarından Alin Taşçıyan’ın deyişiyle “Başka festivallerde gösterilmiş iyi filmler de Malatyalılar izleyebilsin diye programa alınmış”. ‘Nitelikli’, zira festival programı Mehmet Açar, Osman Alkan, Hüseyin Hüsnü Kılıç, Alin Taşçıyan, Nazif Tunç ve Hülya Uçansu gibi deneyimli bir danışma kurulunun önerileri doğrultusunda oluşturulmuş.

FRANKFURT'A YILDIZ YAĞACAK

Almanya'nın Frankfurt kenti bu yıl da Türk filmlerine ve Türk sanatçılarına doyacak. 9- 18 Kasım tarihleri  arasında bu yıl 12. kez yapılacak olan Frankfurt Türk Film Festivali çerçevesinde 9 Kasım Cuma günü Anadolu'nun Renkleri sloganıyla CineStar Metropolis sinemasında bir resim sergisi açılacak.

DEPECHE MODE BİR KERE DAHA TÜRKİYE'DE

İngiliz müzik grubu Depeche Mode, 3. kez konser vermek üzere Türkiye'ye geliyor.

BAYRAMDA ULAŞIM YÜZDE 50 İNDİRİMLİ

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, dört gün sürecek Kurban Bayramı boyunca İstanbul’da ulaşımın yüzde 50 indirimli olacağını açıkladı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nden yapılan yazılı açıklamada, belediye tarafından alınan karara göre, İstanbul’da bayram boyunca İETT otobüsleri, metrobüs, metro, tramvay, Taksim-Kabataş Füniküler, şehir hatları vapurları ve özel halk otobüsleri yüzde 50 indirimli hizmet verecek.

PINAR SÜT ŞİMDİ DE AVRUPA'YI BÜYÜTECEK

Pınar Süt, Avrupa'daki marketlerde de satışa başladı. Almanya'da faaliyet gösteren Pınar Foods GmbH bir ilki gerçekleştirdi ve Pınar, Avrupa Birliği'nde satılan ilk Türk süt markası oldu.

DUT ÇEKİRDEĞİ ''ANTİOKSİDAN'' ÇIKTI


İnönü Üniversitesi'nde yapılan bir araştırmada, dut çekirdeğinden elde edilen yağın, omega 6 asidi ve antioksidan özellikli E vitaminleri açısından zengin olduğu belirlendi.

BÜYÜK İKRAMİYE DAHA DA BÜYÜDÜ

Milli Piyango İdaresi (MPİ), yılbaşı özel çekilişinin büyük ikramiyesini 45 milyon lira olarak belirledi.
Yılbaşı biletleri 29 Kasım'da piyasaya sürülecek, tam bilet 40 liradan, yarım bilet 20 liradan, çeyrek bilet 10 liradan satılacak.
TNN HABER – AA