19 Şubat 2010 Cuma

TELEFON KULÜBESİNDEKİ KÜTÜPHANE















İngiltere'nin güneyindeki Wetsbury kasabasında yepyeni bir kütüphaneye kavuştu... Bu haberin ilginç yanı ise kütüphanenin binası...

Kasaba sakinleri için eski telefon kulübesi bir sembol haline gelmişti. Ancak gelişen teknoloji kasaba sakinlerinden bu sembolü almak isteyince ortaya bu kütüphane çıktı.

Eski telefon kulübesini kaldırmak isteyen yetkilileri kasabalılar bu ilginç çözümle ikna ettiler... Telefon kulübesini kütüphaneye dönüştürdüler...

Şu anda kütüphanede 100'un üzerinde kitap var ve bir o kadar da DVD ve CD var... Kitapların konu yelpazesi ise geniş... Yemek kitapları, seyahat kitapları, klasikler...

NTVMSNBC

BU KEZ ERKEKLER GÜLDÜNYA İÇİN SÖYLÜYOR

İkinci Güldünya konseri, Türkiye’nin ünlü erkek seslerini 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde bir araya getiriyor.

Geçen yıl Türkiye'nin en güçlü kadın seslerini, Aile İçi Şiddet Acil Yardım Hattı yararına bir araya getirerek bir konser gerçekleştiren 'Hürriyet Aile İçi Şiddete Son!' kampanyası, bu kez ünlü erkek sanatçıların kadınlar için şarkı söyleyeceği bir konsere imza atıyor.

Türkçe müziğin en iyi erkek seslerinden Cihan Okan, Ferhat Göçer, Kenan Doğulu, Mirkelam, Mustafa Ceceli, Teoman, Yalın ve Yüksek Sadakat’ın sürpriz şarkılar ve düetlerle katılacağı 8 Mart 2010 Dünya Kadınlar Günü’ndeki konserde sanatçılar şiddet mağduru kadınlar için hep bir ağızdan “Aile İçi Şiddete Son!” diyecek.

Konserin tüm geliri, yine Aile İçi Şiddet Acil Yardım Hattı’na aktarılmak üzere Aralık Derneği’ne bağışlanacak.

Neden böyle bir konser? Aile içinde kötü muamele ve şiddete maruz kalan kadınlara hukuki, psikolojik ve güvenlikle ilgili destek sağlamak amacıyla iki yıl önce hizmete açılan Acil Yardım Hattı’na maddi destek sağlamak ve daha çok kadına ulaşabilmesi için farkındalık yaratmak.

Biletix’ten satışa sunulan konser biletlerinin fiyatları 60TL’den başlıyor.

NTVMSNBC

ŞEKERDEN PLASTİK YAPTILAR

İngiliz bilim adamları, gıda paketlemesinde kullanılmak üzere şekerden plastik yaptılar.

Telegraph gazetesinin haberine göre, Imperial College London'dan bilim adamları, hızlı büyüyen ağaçlar ve çimenlerdeki şekeri, plastik üretmek üzere, polimer olarak bilenen büyük bir moleküle dönüştürdüler.

Halihazırda pazarda mısır gibi doğal maddelerden üretilen plastikler bulunuyor, ancak bunlar hızlı bir şekilde doğaya karışmıyor.

Bu yeni keşfin, plastik üretimi için petrolün kullanılmasının önüne geçmenin yanı sıra insanların şekerden yapılmış ambalaj atıklarını diğer organik çöplerle birlikte evlerinde yok etmelerine imkan tanıyacağı belirtildi.

Petrolden yapılan plastiklerin doğada erimesi yüzlerce yıl alırken, bu yeni madde aylar içinde doğaya karışabiliyor.

Fizik ve Mühendislik Bilimleri Araştırma Konseyi'nden Charlotte Williams, şekerden yapılan plastiğin 5 yıl içinde piyasaya sürüleceğini söyledi.

Dünyada üretilen petrol ve petrol ürünlerinin yüzde 7'si plastik üretiminde kullanılıyor. Plastiklerin yüzde 99'u fosil yakıtlarından üretiliyor.

Şekerden plastik üretme yönteminde, geleneksel plastik üretimine göre daha az enerji tüketildiği belirtildi.

STAR