11 Aralık 2010 Cumartesi

NOBEL ÖDÜLLERİ SAHİPLERİNE VERİLDİ

2010 yılı fizik, tıp, kimya, edebiyat ve ekonomi dallarındaki Nobel ödülleri, İsveç'in başkenti Stockholm'de düzenlenen törenle sahiplerine verildi.

ALTIN YOLLAR'DA BALKAN RÜZGARI

Avrupa Kültür Başkenti Ajansı tarafından desteklenen Altın Yollar İstanbul Dünya Müzikleri Festivali kapsamındaki bir etkinliğe daha ev sahipliği yapıyor.

GAZİ ÜNİVERSİTESİ'NDEN HAYAT KURTARAN BULUŞ

Kış aylarında birçok kişinin zehirlenerek ölmesine sebebiyet veren baca gazı zehirlenmeleri, Gazi Üniversitesi'nin geliştirdiği yeni buluş ile tarihe karışıyor.

ELEKTRİKLİ OTOMOBİLLER 2011'DE TÜRKİYE YOLLARINDA

TBMM Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar ve Teknoloji Komisyonu Başkanı ve AK Parti Sakarya Milletvekili Hasan Ali Çelik, Bursa'daki Renault fabrikalarında üretilmeye başlanan elektrikli otomobillerin, gelecek yıl içinde ihraç edilmeye başlanacağını, otomobillerin gelecek yılın sonuna doğru da Türkiye'deki yollarda seyir halinde olacağını bildirdi.

TÜRK HALKI ''MÜZE KARTI'' SEVDİ

Kültür ve Turizm Bakanlığınca Türk halkına müzeleri sevdirmek amacıyla 2008 yılında başlatılan proje kapsamında, cebinde ''Müze Kart'' bulunan kişi sayısı 2 milyona yaklaştı.

ODUN DIŞI ÜRÜNLER ORMAN KÖYLÜSÜNE UMUT VERİYOR

Mersin Orman Bölge Müdürlüğü, Silifke Keşlitürkmenli Köyünde 25 bin defne, 2 bin alıç, 2 bin adette sumak fidanı dağıttı.