27 Şubat 2013 Çarşamba

HİSAR KISA FİLM SEÇKİSİ BELLİ OLDU



Bu yıl Hisar Kısa Film Seçkisi’ne 200’ün üzerinde film başvurdu. Ana jürinin değerlendirmesi sonucunda 10 film seçkideki yerini aldı.

RÜZGARI HASAT EDEN ÇOCUK



William Kamkwamba ondört yaşındayken Malawi'deki köyü için önemli bir icat yaptı. William'ın köyünde elektrik yoktu. O da kütaphaneye gidip rüzgar tribünlerini incelemeye başladı. Sonunda kolları sıvadı ve köyü için küçük bir rüzgar gülü yaptı.

KIZLARIN EĞİTİMİ İÇİN KİLİMANJARO'YA TIRMANACAKLAR



BM - Dünya Gıda Programı'ndan (WFP) yapılan açıklamaya göre, Asya ve Afrikalı kadınlardan oluşan ekip, 5 bin 895 metre yükseklikteki Kilimanjaro Dağı'na yarın tırmanmaya başlayacak.

İYİLİK YAPMAK KALBE İYİ GELİYOR



British Colombia Üniversitesi tarafından yapılan araştırmada, hayır işlerinde bulunmanın, gençlerin kalbine ve beden sağlığına iyi geldiği ortaya çıktı.

AKDENİZ MUTFAĞI HAYAT KURTARIYOR



İspanya, Barcelona Üniversitesi’nde yapılan bir araştırmaya göre, balık, meyve, sebze ve tahıl ağırlıklı beslenme tarzı olan Akdeniz diyeti, yaşlılarda kalp krizini ve felç riskini yüzde 30 oranında azaltıyor.

’112, HASTAYA ZAMANINDA MÜDAHALEDE YÜZDE 99’LUK BAŞARI SAĞLADI’



Samsun’da 30 istasyonda 52 ambulans ile hizmet veren 112 Acil Servis İstasyonu geçtiğimiz yıl kent merkezinde vakaya zamanında ulaşma noktasında yüzde 99’luk bir başarı elde etti.

FELCİ TARİHE GÖMECEK KEŞİF



İngiliz bilim adamları beyinin bir bölümünü felcin yıkıcı etkisinden koruyan savunma kalkanını bulduklarını duyurdu. Oxford Üniversitesi'nden Profesör Alastair Buchan, liderliğindeki ekibin keşfi, beyin hücrelerinin oksijen yokluğuna karşı gösterdiği direncin sırrını araştırmasıyla ortaya çıktı. Bu hücrelerin nasıl hayatta kalma moduna geçtiğini araştıran ekip aynı yöntemi kullanarak bütün beyni koruyacak bir ilaç geliştirmeyi ümit ediyor.