23 Eylül 2011 Cuma

BLUES EFSANELERİYLE 22. KEZ

Pozitif organizasyonuyla gerçekleşen, Türkiye’yi Blues müziğinin devleriyle tanıştıran ve en uzun soluklu müzik festivali olma özelliğine sahip olan Efes Pilsen Blues Festival, 22. yılında da tüm Türkiye’ye unutulmaz bir blues deneyimi yaşatacak.

İŞ SANAT'TA YILDIZLAR GEÇİDİ

İş Sanat Borusan İstanbul Filarmoni Orkestrası ve Efe Baltacıgil ile açılacak; Martha Graham Dans Topluluğu, Sonny Rollins, Paco De Lucia, Valery Gergiev, Julia Fischer’ın da aralarında olduğu bir çok yıldızı ağırlayacak. 12. sezonunu 25 Ekim’de açacak olan İş Sanat, yeni sezonda klasikten caza, danstan çocuk oyunlarına, dünya müziğinden şiir dinletilerine uzanan kırk dokuz etkinlikle sanatseverleri buluşturacak.

ALS'YE NEDEN OLAN GEN BULUNDU

İtalyan ve Amerikalı bilimadamları, Amyotrofik Lateral Skleroz (ALS) hastalığına neden olan geni bularak, tedavi edilmeyi bekleyen yüzbinlerce hastaya umut verici bir araştırmaya imza attı.

TÜRK İŞİ FANTASTİK FESTİVAL

Organizatörlerinin ‘Türkiye’nin en sıradışı film festivali’ olarak tanıttığı ‘Fantasturka’, Türkiye fantastik sinemasından oyuncu, yönetmen, yapımcı ve konuklarıyla yarın Ankara Kızılırmak Sineması’nda başlıyor. 25 Eylül’e kadar devam edecek festival, eskiyeni’deki kapanış partisiyle sona erecek. Metin Demirhan’ın anısına düzenlenen etkinlikte Türkiye fantastik sinema tarihinden ‘3 Dev Adam’, ‘Kilink: Soy ve Öldür’, ‘Turist Ömer Uzay Yolu’nda’ gibi yapımların yanı sıra kısa filmler gösterilecek, çeşitli söyleşiler gerçekleştirilecek.

GOYA'NIN BİLİNMEYEN RESMİ BULUNDU

İspanyol ressam Francisco de Goya'nın daha önce bilinmeyen bir eseri, bir başyapıtının altında bulundu.

HOTMAIL 10 KAT HIZLANDI

Microsoft’tan yapılan açıklamaya göre, verilerin önbelleğe alınması, e-postaların önden yüklenmesi ve ana işlemleri eşzamanlı olmadan gerçekleştirebilmesi sayesinde Hotmail’de e-posta açmak, silmek ve oluşturmak eskisine göre hızlandı.

FİLMEKİMİ BİLETLERİ 1 EKİM'DE!

İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) tarafından düzenlenen ve dünya sinemalarından 39 filmin yer aldığı Filmekimi, 8-15 Ekim tarihlerinde, 8 gün boyunca Atlas, Beyoğlu, Nişantaşı City's ve Cinebonus Maçka G-Mall olmak üzere dört sinemada sinemaseverlerle buluşacak.

ZAMLI ALINAN HARÇLAR ÖĞRENCİYE İADE EDİLECEK

YÖK, öğrencilerin üniversitelere ödedikleri harç miktarının, alt sınıftan aldıkları ders sayısına göre “yüksek oranda artırılmasına” ilişkin düzenlemeyi askıya aldı.