23 Eylül 2014 Salı

İDSO 33 KONSER VERECEK



İDSO orkestrası, Aya-İrini Müzesi, Caddebostan Kültür Merkezi, Fulya Sanat Merkezi, Beylikdüzü Kültür Merkezi, Cennet Kültür Merkezi ve Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı'nda müzikseverlerle buluşacak.

'ÖZGÜRLÜĞÜ HAPSE TIKAMAZSIN'



Çinli muhalif çağdaş sanatçı Ai Weiwei’in yeni sergisi, ABD’de bir zamanlar ağır hapis mahkûmlarının kaldığı ünlü Alcatraz hapishanesinin bulunduğu Alcatraz Adası’nda açılıyor.

HARD ROCK CAFE İSTANBUL’U SALLAMAYA GELİYOR



Hard Rock Cafe İstanbul, 27 Eylül 2014 Cumartesi günü KüçükÇiftlik Park’ta gerçekleştireceği heyecan verici Büyük Açılış Partisi'nde sahne alacak ve gitar kırma seromonisinin bir parçası olacak Türkiye’nin En Büyük Rock Yıldızlarını açıkladı. KüçükÇiftlik Park’ta yapılacak olan Büyük Açılış Partisi’nde Şebnem Ferah, MFÖ, Moğollar, Pentagram ve Ogün Sanlısoy sahne alacak.

KANSER HASTALARINA YENİ UMUT



Onkoloji Uzmanı Prof. Dr. Özlem Er, özellikle cilt kanseri olan melanomda immunoonkoloji tedavisinin uygulandığını söyledi. Türkiye'de yaklaşık 350 bin ile 400 bin kanser hastası bulunduğunu ifade eden Prof. Dr. Er, "Her yıl yaklaşık 150 bin yeni kanser tanısı konmaktadır' dedi.

TEDAVİSİ TAMAMLANAN KAPLUMBAĞA SEKİZ AY SONRA TEKRAR MAVİ SULARDA



Muğla’nın Bodrum ilçesinde, 6 ay önce yaralı olarak denizde bulunan yeşil deniz kaplumbağası yaklaşık 8 ay süren tedavinin ardından tekrar mavi sulara bırakıldı.

37 LİRAYLA 2 BİN 500 KİLOMETRE YOL KAT ETTİLER



İstanbul Üniversitesi (İÜ) akademisyenleri ve öğrencilerinin oluşturduğu "Yerel Elektrikli Araba Ekibi" tarafından üretilen ve 4 saatlik şarj süresi sonunda 500 kilometre yol kat edebilen T-1 isimli araç Kayseri'de tanıtıldı.