4 Mayıs 2011 Çarşamba

BU KÖYDE YAŞAYAN KIZLARIN HAYATI DEĞİŞTİ


İlçeye 40 kilometre uzaklıktaki Işıkpınar köyünde bulunan 2 derslikli ilköğretim okulunda, öğrencilerin birleştirilmiş sınıflarda eğitim görmesi ve fiziki kapasitesinin yetersiz olması nedeniyle aileleri tarafından okula gönderilmeyen kız öğrenciler, iki yıl önce 10 derslikli yeni bir okul yaptırılmasının ardından köy muhtarı, imam ve okuldaki öğretmenlerin iknası sonucu eğitime kazandırıldı.

3. TÜRKAN SAYLAN ÇOCUK ŞENLİĞİ BAŞLIYOR


Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) Genel Başkanı Prof. Dr. Türkan Saylan onuruna, birincisi Haziran 2009’da İstanbul Şişli’de, ikincisi Haziran 2010’da Akçakoca’da düzenlenen Türkan Saylan Çocuk Şenliği, bu yıl Bakırköy Belediyesi Yunus Emre Kültür Merkezi’nin ev sahipliğiyle 4-5 Mayıs 2011 tarihlerinde sanat ve eğlence dolu bir programla gerçekleşecek.

POLAR MÜZİK ÖDÜLÜ BU YIL PATTI SMITH'İN

İsveçli ünlü müzisyen Stig Stikkan Anderson anısına 1992 yılından bu yana her yıl verilen uluslararası Polar Müzik ödülleri bu yıl Patti Smith ile Kronos Quartet adlı topluluğa verildi.

"CÜNEYT GÖKÇER TİYATRO ÖDÜLLERİ"


Hacettepe Üniversitesi Ankara Devlet Konservatuvarı Tiyatro Anasanat Dalı Başkanlığı'nca, Türk tiyatrosunun usta ismi Cüneyt Gökçer anısına bu yıl ilk kez verilecek ''75. Yıl Cüneyt Gökçer Tiyatro Ödülleri''ni kazananlar belli oldu.

10 MİLYON DOLARLIK KEMAN HAYIR İÇİN SATILACAK


Son olarak 10 milyon dolara satılan çok iyi durumdaki bir Stradivarius kemanının, Japonya'daki deprem ve tsunamizedelere yardım için satılacağı bildirildi.

TÜRKİYE'NİN SU ALTI GÜZELLİKLERİNİ JAPONLAR TANITACAK

Türkiye'nin Bodrum'dan Alanya'ya kadar sahil şeridindeki su altı zenginlikleri, Japonya'nın dünyaca ünlü su altı fotoğrafçısı ile top modeli tarafından tanıtılacak.

PAUL SIMON İLK KEZ İSTANBUL'A GELİYOR

14'üncü kez Garanti Bankası sponsorluğunda düzenlenen, 18. İstanbul Caz Festivali konserleri bu yıl yine ünlü isimleri ağırlamaya hazırlanıyor. Festivalin Yaşam Boyu Başarı Ödülü bu yıl, 50 yılı aşkın müzik kariyeri boyunca Anadolu’nun sesleri ve müziğini, caz ve güncel müziklerle birleştiren Okay Temiz’e verilecek. Okay Temiz’e ödülü 30 Haziran’da The Marmara Esma Sultan’da gerçekleşecek açılış töreninde verilecek.