12 Haziran 2012 Salı

ANKARA-İZMİR 3.5 SAATE İNECEK, İLK ETAP 700 MİLYON LİRAYA YAPILACAK

Ankara-İzmir arasındaki trenle seyahat süresini 3.5 saate indirecek, yüksek hızlı tren projesinin ilk etabı olan Ankara-Afyonkarahisar hattının altyapı yapım sözleşmesi imzalandı. Toplam 624 kilometre uzunluğunda olan ve 3 etaba bölünen projenin toplam maliyeti 4 milyar lira olacak. Ankara-Afyonkarahisar hattı ise 700 milyon liraya tamamlanacak.

HURDA ALTININI GETİREN ALTIN HESABI AÇACAK

İş Bankası Genel Müdür Yardımcısı Erdal Aral, ‘Altınla Buluşmalar’ kampanyası başlatarak halkın elinde olan hurda altınları ekonomiye kazandıracaklarını söyledi. İş Bankası kampanya ile 1 milyar dolarlık altını altın hesaplarına geçirmeyi hedefliyor.

BERLİN FİLARMONİ EFSANESİ İSTANBUL’DA

İstanbul Kültür Sanat Vakfı, 40. yılında, günümüzün en önemli klasik müzik oluşumlarından biri sayılan Berlin Filarmoni Orkestrası’nı İstanbul’da ağırlayacak.

'HER YERDE BEDAVA İNTERNET UYGULAMASI'

OpenGarden adındaki uygulama, aynı ortamda bulunan mobil cihaz kullanıcılarına oluşturduğu ağ ile internete bağlanma fırsatı veriyor. Bunun için ağa katılacak mobil cihazlarda OpenGarden uygulamasının yüklü olması gerekiyor.

GÖRME ENGELİ ÇOCUKLAR İÇİN SAHNEYE ÇIKTILAR

Ünlü tiyatro oyuncuları Mahir Günşiray, Doğa Rutkay, Yetkin Dikinciler, Vural Çelik ve Paşhan Yılmazel; 'Tarih Şakacı Bir Çocuktur' adlı oyunda, yaşları 6-18 arasında değişen 23 görme engelli çocukla aynı sahneyi paylaştı. Parıltı Görmeyen Çocuklara Destek Derneği'nin yaptıracağı okula katkı sağlamak için Bahçelievler Belediyesi Yeni Sahne'de sahnelenen oyunu siyaset, sanat ve iş dünyasından birçok ünlü isim izledi.

METRODA CEP TELEFONU DÖNEMİ

İngiltere’nin Londra şehrinde bir Fransız Telekom firmasıyla gerçekleştirilecek anlaşma sonucunda metro istasyonlarına geniş bant sistemi konarak yolcuların metroda e-postalarına ulaşması ve cep telefonlarıyla konuşması sağlanacak.

KİREÇLENMEYE KARŞI VİŞNE SUYU

ABD’nin Portland kentinde düzenlenen sporcu sağlığı konferansında, vişne suyu içenlerde kireçlenmenin yüzde 22 daha az görüldüğü belirtildi.