17 Eylül 2010 Cuma

YARDIM KAMPANYASINDA 179 MİLYON TL TOPLANDI

Pakistan'a yardım için başlatılan kampanyalarda 176 milyon 705 bin TL toplandığı duyuruldu.

5 YILDIZLI TUVALETLER AÇILACAK

Çin'in güneyindeki Çongçing şehrinde yeni yayımlanan bir genelgeyle tuvaletler kalitesine göre sınıflandırılacak.     

Halkın Günlüğü gazetesinin haberine göre, umumi tuvaletler 1'den 5 yıldıza kadar kalitesine göre derecelendirilecek.       

YERLİ UÇAK MOTORUNDA ÖNEMLİ ADIM

Uçak motorları konusunda dünyanın önde gelen üreticileriyle rekabet halinde faaliyetlerini sürdüren TUSAŞ Motor Sanayi AŞ (TEI), Türkiye'nin ilk yekpare kompresör pale ve disk parçası (blisk) üretimini başarıyla tamamladı.

HULDA İSTANBUL'A GELİYOR

Tanınmış heykel sanatçısı İlhan Koman’ın 105 yaşındaki evi ve atölyesi; tarihi gemi M/S Hulda, 12 bin kilometrelik uzun yolculuğunun ardından 21 Eylül’de, İstanbul’a geliyor.

MAĞAZALARDA TIKLIM TIKLIM 6 SAAT

Ünlü markaların indirimle destek verdiği 6 saatlik alışveriş gecesi İstanbul'un yüksek gelirli tüketicisini sokağa döktü. İstinyepark, Nişantaşı ve Bağdat Caddesi tıka basa doldu.

KARŞIYAKA FESTİVALİ BAŞLADI

Karşıyaka Festivali ve İzmir Uluslararası Dans Festivali, 15 ülkeden gelen dansçıların da katılımıyla yapılan kortej yürüyüşüyle açıldı.

BİYOLOJİK GÜBRE ÇIĞIR AÇACAK

Atatürk Üniversitesi ve Yeditepe Üniversitesi işbirliğinde Avrupa Birliği Fonları kullanılarak gerçekleştirilen bilimsel araştırmalar sonucu geliştirilen biyolojik (mikrobiyal) gübrenin buğday ve arpa ekim alanlarındaki ürün kalitesi ve verimine olan etkisi Atatürk Üniversitesi'nde düzenlenen toplantıda kamuoyuna açıklandı.