5 Mart 2010 Cuma

CEBIT'TE BİLİŞİMCİLER 'YEŞİL' DİYOR

Çevreye duyarlı teknolojilerin dikkat çektiği Hannover CeBIT Fuarı'nda enerji tasarruflu, geri dönüştürülebilen bilgisayarlar ya da mevcut enerji tüketimini görmeye yarayan akıllı sayaçlar gibi ürünler sergileniyor.

DEV İSİMLER İSTANBUL'DA BULUŞUYOR!

Geçtiğimiz yıl Hollanda, Almanya, İspanya, İsveç, Finlandiya ve İngiltere'de gerçekleşen, bu sene toplamda 11 ülkede gerçekleşecek olan ve dünyanın en büyük festivallerinden biri olan Sonisphere Festival bu sene Purple Concerts organizasyonu ile İstanbul'da da gerçekleşiyor.

KREMLİN'İN HAZİNELERİ TOPKAPI SARAYI'NDA

''Moskova Kremlin Sarayı Hazineleri Topkapı Sarayı'nda'' sergisi, 12 Martta açılacak.

Kültür ve Turizm Bakanlığı ve İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Ajansı desteği, Moskova Kremlin Müzesi'nin iş birliğiyle gerçekleşen sergi, Topkapı Sarayı Has Ahırlar'da 7 Haziran'a kadar görülebilecek.

GENÇLİĞİNDEN BUGÜNE YAŞAR KEMAL

Güneş Karabuda'nın 'Yaşar Kemal Sergisi' İsveç'te açıldı. Serginin açılışına, Türkiye'nin Stockholm Büyükelçisi Zergün Korutürk ve Yaşar Kemal ile birlikte Güneş Karabuda ve çok sayıda Türk ile İsveçli katıldı.

NAR TANELERİ PROJESİNE KATILAN 39 KADININ 27’Sİ İŞ SAHİBİ OLDU

Yetiştirme yurdundaki genç kadınların güçlenmeleri ve istihdama katılımlarını amaçlayan ’Nar Taneleri: Güçlü Genç Kadınlar, Mutlu Yarınlar’ projesine katılan 39 kadından 27’si işe yerleşti. Projeye destek veren Boyner Holding’in Yönetim Kurulu Üyesi Ümit Boyner, “Nar Taneleri’nin Türkiye’nin en temel sorunlarından olan kadınların ve gençlerin istihdama katılımı ve sosyal dışlanması konusunda bir çözüm örneği olmasını umuyoruz” dedi

ÇAYKUR, ORGANİK ÇAY ÜRETTİ

Çaykur'un ilk defa ürettiği organik çay, paket ve teneke kutu halinde yakında piyasaya sürülecek. Çaykur Genel Müdürü Ekrem Yüce organik ürünlere talebin artması üzerine ilk defa bu yıl organik çay ürettiklerini bildirdi.

KEY'DE ÖDEMELER HAZIR

Hazırlanan listelere göre, 1 milyon 707 bin 869 kişiye KEY ödemesi yapılacağı belirlenirken ödemelerin tutarı ise 560 milyon TL olacak. Emlak Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı, listeleri kontrol edip Resmi Gazete’de hak sahiplerinin adlarını tek tek yayımlattıktan sonra Ziraat Bankası’ndan KEY ödemelerine başlanacak. Resmi Gazete’de yayımlandıktan sonra tasfiye halindeki Emlak Bankası’nın internet sitesinden de listeler takip edilebilecek. Ödemeler sadece Ziraat Bankası tarafından yapılacak. Geçmiş dönemde 2.5 milyon TL’nin üzerinde KEY ödemesi yapılırken toplamda 5 milyon TL’lik KEY ödemesinin gerçekleştirilmesi bekleniyor. KEY ödemelerinin Mart 2011’de tamamlanması planlanırken açıklanan listelerde ismi olmayanlar çalıştıkları kuruma başvuracak.

"ÇEVRE VE ORMANCILIK EĞİTİMİ" PROTOKOLÜ İMZALANDI

"Çevre ve Ormancılık Eğitimi" protokolünün imzaları Ankara'da atıldı. Törene Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu ile birlikte Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu da katıldı.

Ağaçlandırma bilincinin küçük yaşlarda başladığına vurgu yapılan törende ilk sözü alan Bakan Eroğlu, proje kapsamında Türkiye'deki her öğretmen için bir ağaç dikeceklerini açıkladı. Nimet Çubukçu ise konuşmasında, çevreye duyarlılığın çevre sevgisiyle oluştuğunu bunun yolunun da eğitimden geçtiğini söyledi.

Daha sonra iki bakan projenin ilk tohumunu birlikte ekti. Programın sonunda Veysel Eroğlu, Bakan Çubukçu'ya Türkiye'de bulunan çeşitli ağaçların tohumlarını hediye etti.

TGRT HABER