7 Haziran 2010 Pazartesi

İSTANBUL'A 'TRİENAL' GELDİ

Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi’nin ev sahipliğinde yapılacak olan 5. Uluslararası Öğrenci Trienali bugün başlıyor.

GÖKÇEADA HAVAALANI AÇILIYOR

'Yasak bölge'de olduğu için uçuşların yapılamadığı Gökçeada Havaalanı, 19 Haziran'da sadece 'insani uçuşlar' için açılacak.

68 SAATTE ENGELSİZ AVRUPA TURU

Geçirdiği bir kaza sonucu sağ bacağını kaybeden 27 yaşındaki Şevket Özcan, İskoçya’nın İnverness kentinden, ‘Quad’ denilen dört tekerlekli motosikletiyle başladığı Avrupa turunu İstanbul’da noktaladı. Üç gün önce yola çıkan Şevket Özcan, 68 saatte İstanbul’a gelerek büyük bir başarıya imza attı. Özcan, “4 bin 100 kilometrelik bu yolu 100 saatte tamamlamayı hedeflemiştim. Bu denemeyi 32 saat önce bitirmek benim için büyük sevinç oldu. Guinness rekorlar kitabına girmek istiyorum” dedi.

BEL VE BOYUN FITIĞINDA YENİ YÖNTEM

Amerika'dan getirilen cihaz sayesinde, bel ve boyun fıtığı tedavisinde etkili sonuçlar elde ediliyor.

KARTON GEMİLER ÇEVRE İÇİN HALİÇ'TE YARIŞTI

Tetra Pak ve Doğal Hayatı Koruma Vakfı (WWF) tarafından içecek kartonlarının Türkiye’de yüzde 50’ye varan geri dönüşüm oranını kutlamak üzere, ikinci karton gemiler etkinliği yapıldı. Sütlüce Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilen etkinlikle, geri dönüşüm teşvik edildiği gibi, çocuklara, çevre bilinci kazandırmak için kartondan yapılan gemiler Haliç'te kıyasıya yarıştı.

BORUSAN'DAN 850 KİŞİYE İŞ

Başbakan Erdoğan, Borusan Grubu'nun lojistik, çelik ve enerji sektöründeki 3 yatırımını hizmete açtı, bir tesisin temelini attı. Tesislerde 850 kişi istihdam edilecek

NEMRUT GÖLÜ TEMİZLENDİ

Öğrenciler, Dünya Çevre Günü etkinlikleri kapsamında, Bitlis’in Tatvan ilçesine 13 kilometre uzaklıktaki dünyanın 2. büyük krater gölü olan Nemrut krater gölünde Çevre ve Orman Müdürlüğü ekipleri ile birlikte temizlik yaptı.

ALTIN GÜVERCİN ÖDÜLÜNÜ CANER YEMEZ KAZANDI

18. Kuşadası Festivalinin Altın Güvercin Beste ve Müzik Yarışması'nda, Altın Güvercin'i "Dön" isimli bestesiyle Caner Yemez kazandı.