16 Kasım 2012 Cuma

ROGER WATERS TEYİT ETTİ: 3 AĞUSTOS'TA İSTANBUL'DAYIM!

Rock müziğin köşetaşlarından Pink Floyd’un kurucusu Roger Waters’ın ‘The Wall’ turnesi kapsamında temmuz ya da ağustosta İstanbul’a geleceğini ilk buradan duyurmuştuk, şimdi organizasyon şirketi BKM ve GNL’den resmi açıklama geldi.

MALATYA'DA DA ÖDÜL 'TEPENİN ARDI'NA

Emin Alper'in ödüle doymayan filmi Tepenin Ardı, Malatya'ya da damgasını vurdu. Yönetmen Biket İlhan'ın başkanlığındaki jüri, Tepenin Ardı'nı, en iyi film ve senaryo ödüllerinin yanı sıra tüm erkek oyuncu kadrosuna verdiği ödülle onurlandırdı.

ERKEN REZERVASYON 'ERKEN' BAŞLADI

Yerli turiste ucuz tatil imkânı sağlayan ve 4 yıldan bu yana gerçekleştirilen erken rezervasyon kampanyaları bu yıl ‘erken’e alındı. Birçok seyahat acentesi geçen yıl aralık ayında start alan erken rezervasyon kampanyalarını kasım ayına çekti. Kasım ayında rezervasyonunu yaptıran yerli turist yaz döneminde yapacağı tatili yüzde 45-60 oranında daha ucuza getirecek. Böylelikle tatilciler yüksek sezonda geceliği 200-260 TL olan beş yıldızlı bir otelde 150-160 TL’ye konaklayabilecek.

EKSİ 50 DERECEDE ATAN KALP

Kayseri’de Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Kalp Hastanesi’nde ilk kez uygulanan yöntemle, 50 yaşındaki Sermin Yükeri’nin ritim bozukluğu olan kalbi, sıfırın altında 50 dereceye kadar soğutularak tedavi edildi.

DPÜ, ÇİNİLİ CAMİ'Yİ RESTORE ETTİRİYOR

Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) Rektörlüğü, Kütahya’nın tanınmış Ressamı Ahmet Yakupoğlu tarafından çini tasarımı özel olarak yapılan Kütahya’nın sembol camilerinden olan Maltepe Mahallesi'ndeki Çinili Cami'yi restore ettiriyor.

ŞEHİR HATLARI'NDAN KAREKOD TARİFE

Deniz ulaşımındaki yeniliklere bir yenisini daha ekleyen Şehir Hatları, İstanbul’un vapurlarının kalkış-varış saatlerini içeren Kış Tarifesi’ni QR (Karekod) uygulamasına taşıyor.

BU TELEFON KIRILMIYOR!

Akıllı telefon ve tabletlerde Samsung-Apple savaşları sürerken, Güney Koreli dev Samsung, telefon ekranlarında cam yerine plastik kullandığı cihazın seri üretimine geçeceğini açıkladı.