14 Şubat 2013 Perşembe

1 MİLYAR KADIN AYAĞA KALKIYOR



Son yılların en büyük kadın hareketi olan V-Day hareketine Türkiye’den de büyük destek geldi. KA.DER Kadıköy Şubesi’nin koordinasyonunda ve Istanbul Kadın Sivil Toplum Kurulusları’nın katkılarıyla 14 Şubat’ta Haydarpaşa Garı başta olmak üzere birçok noktada milyonlar, kadına karşı şiddete son vermek amacıyla dünya kadınlarıyla aynı günde dans ederek tepkisini ortaya koyacak.

“14 Şubat 2013, şiddetle, ortak ve örgütlü mücadelede yeni bir adım olsun” diyen Kadın Sivil Toplum Örgütleri, “1 Milyar kadından biri de benim” diyen herkesi tacize, tecavüze, şiddete, enseste, ölüme "yeter" demek için dansa davet ediyor.
Amerikalı Kadın Aktivist Eve Ensler tarafindan başlatılan V-Day hareketi, yıllardır kadına yönelik her türlü şiddete dikkat çekmeye çalışıyor. Bu yıl kuruluşunun 15. yılı olması dolayısıyla Ensler, 14 Şubat‘ta tüm dünyada, 180 ülkede, 1 Milyar Kadını, dans etmeye, dans ederek “kadına şiddete” tavır almaya cağırıyor. 1 Milyar Yükseliyor olarak Türkçe'ye çevrilen (One Billing Rising) hareketi, tüm dünyada yankı bulduğu gibi ülkemizde de geniş kitlelerce destekleniyor ve çok sayıda kadın kurulusu bu kampanyaya destek veriyor.
Istanbul Kadın Sivil Toplum Kuruluşları olarak, bu harekete destek vermek amacıyla, biraraya geldi. Koodinasyonunu KA.DER Kadikoy Şubesi'nin yürüttüğü bu hareket, bugün  tüm kadın odaklı STK’ların katkı ve desteğiyle ortak harekete dönüştü.
Istanbul’daki tek aktivite bununla da sınırlı değil. İstanbul Platformu da Kadıkoy Meydanı’nda ve Caferağa Spor Salonu’nda aktivite düzenliyorlar.
Istanbul’da Beşiktaş, Sarıyer, Tarlabaşı’nda yapılacak aktivitelerin yanısıra İzmir’den, Mersin’e, Bursa’dan Ankara’ya kadar ülkemizin çesitli yerlerinde kadinlar bu organizasyona destek veriyor.
Ortak paydada “kadin var” ve “kadına yönelik siddete “dur” denilecek.

0 yorum:

Yorum Gönder