16 Ağustos 2012 Perşembe

GDO'LU GIDA BAŞVURUSU GERİ ÇEKİLDİ

Türkiye Gıda ve İçecek Sanayi Dernekleri Federasyonu (TGDF),yemden sonra gıdada Genetiği Değiştirilmiş Organizma (GDO) kullanımına kapıyı aralayacak başvurularını geri çekti. TGDF gıdada kullanılabilecek 32 GDO’nun 29’u için Biyogüvenlik Kurulu’na başvurmuştu.

YEŞİLÇAM'DA BİR İLK

Türk sinema tarihinde bir ilk olan Kemal Sunal'ın varislerine telif hakkı ödenmesi kararı Yargıtay tarafından onandı.

ÇİN’İN EN ETKİLİ ULUSLARARASI YAZARI

Nobel ödüllü yazar Orhan Pamuk, Çin’in en prestijli medya gruplarından Nanfang Daily Media Group tarafından düzenlenen ‘2012 Güney Çin Uluslararası Edebiyat Haftası’ etkinliğinde ‘Çin’deki En Etkili Uluslararası Yazar’ ödülünün sahibi oldu.

iPHONE'DAN FATURA ÖDEYİN

Turkcell Superonline aboneleri, yenilenen iPhone uygulaması ile son 12 dönem faturalarını görüntüleyip kota ve kullanım bilgilerini kolayca sorgulayabilecek. Ayrıca kredi kartı ile fatura ödemelerini de bu uygulama üzerinden yapabilecekler.

RED HOT CHILI PEPPERS'DAN ÖNCE ATHENA SAHNEDE!

8 Eylül Cumartesi akşamı, Türkiye’de ilk kez sahne alacak Red Hot Chili Peppers'dan önce punk/rock deyince ilk akla gelen grup Athena sahne alacak.

ALMANYA’DAN MÜSLÜMANLARA MÜJDE!

Almanya’nın Hamburg eyalet hükümeti, Müslümanların yasal haklarını hukuki bir zemine oturtmak amacıyla Müslüman cemaatlerle bir ‘devlet anlaşması’ imzalayacağını açıkladı.

ÜLSERE YENİ ÇARE: "PATATES SUYU"

Manchester Üniversitesi’ndeki bilim insanları, patatesin mide ülserini tedavi edebilen eşsiz anti bakteriyel molekülleri barındırdığını keşfetti.

BAYRAM'DA ÜCRETSİZ GEÇİŞ RESMİ GAZETE'DE

Ramazan Bayramı'nda 18-22 Ağustos tarihleri arasında köprü ve otoyollar ücretsiz olacak.

TOPLU TAŞIMAYA 'BAYRAM' İNDİRİMİ

İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi, toplu ulaşım araçlarının Ramazan Bayramı boyunca yüzde 50 indirimli hizmet vermesini oy birliğiyle kabul etti.