20 Ekim 2010 Çarşamba

İSTANBUL ULUSLARARASI 1001 BELGESEL FİLM FESTİVALİ

İstanbul Uluslararası 1001 Belgesel Film Festivali, 29 Ekim'de başlayacak. Belgesel Sinemacılar Birliğinden yapılan açıklamaya göre, Kültür ve Turizm Bakanlığının desteği ve Beyoğlu Belediyesinin ev sahipliğinde bu yıl 13'üncüsü düzenlenen festivalde, 20'si Türkiye'den, diğerleri de ABD, Almanya, İran, Arjantin, Hindistan, Çin, İrlanda ve Fransa başta olmak üzere 24 ayrı ülkeden toplam 68 belgeselin gösterimi ücretsiz olarak gerçekleşecek.

ELEKTRİĞİNİ KENDİ ÜRETEN EV

Güneş ve rüzgardan faydalanılarak elektrik enerjisinin üretildiği 'Yeşil Ev' projesi, çeşitli Avrupa ülkelerinden sonra İzmir Kalkınma Ajansı destekli Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği'nin kapsamında İzmir'de sürdürülüyor. Yenilenebilir enerji ve temiz bir gelecek amacı ile çevre duyarlılığı sergileyen proje, özellikle elektrik ve su bağlantısından mahrum kalan köyler için avantaj konumunda.

AKDENİZ'E KORUMA

Doğa Derneği koordinasyonunda dünyaca ünlü 12 ortak, 80 destekçi kurumdan katılan uzmanlar, geçen yılın Haziran ayından bu yılın Ağustos ayına kadar geçen sürede, Akdeniz Havzası'nda yer alan 34 ülkedeki korunması gereken doğa alanlarını araştırdı. Çalışmada, Akdeniz Havzası'ndaki biyolojik çeşitliliğin büyük bölümünü barındıran ve ''Önemli Doğa Alanları'' olarak tanımlanan toplam bin 110 alan tespit edildi. Bu alanlardan 140'ı Türkiye'de bulunurken, 70'inin öncelikli koruma altına alınması gereken yerler olduğu ortaya çıktı.

GRİPTE RAHATLATAN AÇIKLAMA

Sağlık Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Turan Buzgan, bu kış normal grip vakaları görülmesinin beklendiğini, salgın ihtimalinin bulunmadığını bildirdi.

KALP AMELİYATLARINA YENİ BİR YÖNTEM

BSK Denizli Cerrahi Hastanesi kurucu hekimi Kalp Damar Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Ahmet Baltalarlı, Ege Bölgesi'nde ilk kez uygulanan Minimal invaziv koroner arter bypass cerrahisi (MİDCAB) kalp ameliyatıyla hastaların çok daha kısa bir sürede, normal hayatlarına dönebildiğini söyledi.