5 Kasım 2013 Salı

EMEKLİLER DE ARTIK ÜNİVERSİTELİ OLABİLECEK



 Boğaziçi Üniversitesi, Harvard Üniversitesi ile birlikte emeklilere üniversite düzeyinde eğitim verecek "İkinci Bahar" programını başlatıyor. Tarih, arkeoloji, politika, sanat ve insanbilimleri alanlarındaki programları bitirenler hem Boğaziçi hem Harvard'dan sertifika alacak.

BİFO, WAGNER'İ DOĞUMUNUN 200. YILINDA ANACAK



Borusan İstanbul Filarmoni Orkestrası (BİFO), 19. Yüzyılın en büyük bestecilerinden Richard Wagner'i, doğumunun 200. yılında, bestecinin ünlü opera dizisi "Der Ring des Nibelungen"den seçilmiş aryalardan oluşan bir programla anacak.

PAGOWSKİ'NİN AFİŞLERİ ŞEHRE GELDİ!



Türkiye -Polonya dostluğunun ve diplomatik ilişkilerinin 600. yıl dönümü dolayısıyla, Polonyalı ünlü afiş tasarımcısı Andrzej Pagowski'nin afiş sergisi Işık Üniversitesi Maslak Kampüsü'ndeki Güzel Sanatlar Fakültesi'nde açıldı.

İSTANBUL'UN KENT MÜZESİ PROJESİ



İstanbul ’u yönetenlerin uzun yıllardır hayali olan kent müzesi projesi hayat buluyor. Büyükşehir Belediye Başkan Kadir Topbaş’ın onayını bekleyen ve Topkapı’daki Panorama 1453 Müzesi’nin yanında yapılması planlanan İstanbul Kent Müzesi projesine Radikal ulaştı. ‘Asrın Projesi’ olarak tanıtılan Marmaray’dan Süleymaniye Camii’ne, Ayasofya’dan Boğaziçi’ne, İstanbul’un kültürü, eğlencesi, yaşamı, kurtuluş, işgal yılları ile İstanbul’da yaşayan insanların geçmişte ve bugün yarattıkları yaşam kültürünün tüm renkleri bu müzede buluşacak. İstanbul’un geçmişi ve bugünün 46 ayrı bölümde sergileneceği müzenin yanında bir de planetaryum (gezegenevi) planlandı.

ABD TÜRK KADIN DOKTORU KONUŞUYOR



Ölü beyin hücrelerinin ‘floresan’ yöntemiyle kolayca görülebilmesini sağlayan Dr. Hande Özdinler’in çalışmalarına, ABD hükümetinden rekor destek geldi.

İSTANBUL'DAN GÜMÜŞHANE’YE "KIZIL GEYİK" NAKLİ



Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü tarafından 13 kızıl geyik, İstanbul Belgrad Ormanları'ndan Gümüşhane’ye nakledildi.

ÜZÜM SUYU KALBİ KORUYOR VÜCUT DİRENCİNİ ARTIRIYOR



Nuh Naci Yazgan Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Beslenme ve Diyetetik Bölüm Başkanı Prof. Dr. Neriman İnanç, bitkisel süt olarak tanımlanan üzüm suyunun, kan yapıcı ve antioksidan özelliğinin yanı sıra vücudun kalp ve damar hastalıklarından korunmasına da yardımcı olduğunu söyledi.

İLK YOUTUBE MÜZİK ÖDÜLÜ EMİNEM'İN



ABD'nin New York kentinde ilki yapılan Youtube Müzik Ödülleri töreninde yılın sanatçısı ödülü ünlü rapçi Eminem'in oldu.

CİLT KANSERİNDE KAN TAHLİLİ UMUDU



İngiltere'de yapılan bir araştırma, cilt kanseri hastalarında kanserin yayılıp yayılmadığını basit bir kan tahlili yoluyla tespit etmenin mümkün olduğunu ortaya koydu.

TÜBİTAK HASTALIKLARIN ŞİFRESİNİ 'GEN'LE ÇÖZDÜ



Türkiye'nin en gelişmiş gen laboratuarını kuran TÜBİTAK, hastalıklara sebep olan genlerin şifresini çözdü.

YERLİ İHA GÜNEŞ ENERJİSİYLE ÇALIŞACAK



Ankara Bilkent Cyberpark Teknoloji Bölgesinde faaliyet gösteren TK3-Teknik TÜBİTAK TEYDEB'den aldığı yaklaşık 200 bin TL'lik destekle TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi Teknoloji Merkezinde güneş enerjisiyle çalışan yüzde 100 yerli İnsansız Hava Aracı (İHA) geliştirdi.