9 Kasım 2010 Salı

HASTALIKLARI KAPSÜL ROBOT TEŞHİS EDECEK

Çin'de hastalıkların teşhisi için midede rahatça hareket edebilen küçük kapsül robot icat edildi.

İSTANBUL'DA BAYRAM BOYUNCA ULAŞIM İNDİRİMLİ OLACAK

İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi de, Kurban Bayramı süresince toplu ulaşım araçlarının yüzde 50 indirimli olacağını açıkladı.

İZMİR'DE ULAŞIMA BAYRAM İNDİRİMİ

İzmir Büyükşehir Belediye meclisi toplantısında bayram tatili boyunca toplu ulaşım araçlarında ulaşım ücretlerinin yüzde 50 indirimli uygulanması oybirliğiyle kabul edildi.

139 BİN KİŞİYE KEY

Tasfiye Halindeki Emlak Bankası Yönetim Kurulu Başkanı Zeki Sayın, Emlak Konut GYO tarafından Çarşamba günü Resmi Gazete'nin mükerrer sayısında yayımlanması beklenen liste kapsamında, 139 bin 8 kişiye toplam 48 milyon 682 bin 483,5 lira ödeme yapılacağını bildirdi.

GÜNEYDOĞU'NUN EN ANLAMLI PROJESİ

Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı ile GAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı ortaklığı ve İsveç Uluslararası Kalkınma İşbirliği Ajansı finansmanıyla yürütülen, “GAP Bölgesinde Kadının Güçlendirilmesinde Yenilikler Projesi”, moda tasarımcıları ve MUDO’nun desteğiyle yaratılan ARGANDE, Mardin ve Midyat’ta 2011 İlkbahar ve Yaz Koleksiyonu’nun katalogu için fotoğraf çekimini gerçekleştirdi.

AKKUYU’YA NÜKLEER DEĞİL, GÜNEŞ GELİYOR!

Greenpeace Akdeniz, yenilenebilir enerjilerin ihmal edilen potansiyeline dikkat çekmek için Akkuyu’nun yanı başındaki Büyükeceli beldesi camisine bir güneş enerjisi sistemi kuruyor.

KURBAN BAYRAMI TATİLİ 9 GÜN

Kamu personeli arife günü idari izinli sayılacak. Böylece Kurban Bayramı tatili 9 güne çıktı.

ATIK YAĞ TOPLAMA MAKİNESİ TANITILDI

Çevre ve Orman Bakanlığı Çevre Yönetimi Genel Müdürlüğü ile Bitkisel Yağ Sanayicileri Derneği tarafından yaptırılan bitkisel atık yağ toplama makinesi bakanlıkta düzenlenen toplantıyla tanıtıldı.