23 Kasım 2010 Salı

GECEYE JUSTİN DAMGASI

Amerikan Müzik Ödülleri Los Angeles'ta düzenlenen törenle sahiplerini buldu. 16 yaşındaki Justin Bieber ilk kez katıldığı törende Eminem,Usher, Katy Perry ve Lady Gaga gibi birçok dişli rakibi geride bırakarak 4 ayrı ödül aldı.

HOROZ KARASI ŞİŞEYE GİRDİ

Emir, Narince, Bornova Misketi, Horoz Karası, Kabarcık, Dökülgen ve nicesi... Türkiye’de son yıllarda atılım yapan şarap üretimi sayesinde Anadolu’nun üzümleri yeniden keşfediliyor. Son keşfedilen üzüm ‘Horoz Karası’ oldu. Bu üzümle ürettiği ‘Hastek Ağın’ isimli yeni ürününü piyasaya süren Elazığlı Aşır Şimşek firması da bu kervana katıldı.

ÇEVRE ÖDÜLÜ

Eğitim konusunda burslarıyla adını duyuran Onassis Vakfı, ekonomiden bilime çeşitli dallarda verdiği ödüllere bir yenisini ekledi. Vakfın çevre koruma ödülünün ilk sahibi "Orta Doğu Doğa Dostları" oldu.

İLKÖĞRETİM OKULLARINA ÇEVRE DERSİ ÖNERİSİ

Taşınabilir Pil İthalatçıları ve Üreticileri Derneği (TAP), Milli Eğitim Bakanlığının müfredata ''Çevre Dersi'' koyması önerisinde bulundu.      

KAHİRE FİLM FESTİVALİ’NE TÜRK DAMGASI

Bu yıl 30 Kasım - 9 Aralık tarihleri arasında düzenlenecek olan 34. Kahire Film Festivali’nde, 'Türk Sineması Spot Altında' başlığı altında pek çok Türk filmi gösterilecek. Dizileriyle Arapların gönlüne taht kuran Tuba Büyüküstün, 'Yüreğine Sor' adlı filmle, Songül Öden ise 'Acı Aşk'la Arap hayranlarının karşısına çıkacak.