30 Aralık 2013 Pazartesi

MEMURA SERVİS HİZMETİ YENİ YILDA BAŞLIYOR



Memurlar 12 yıl önce kaldırılan servis hizmeti uygulamasına tekrar kavuşuyor. Bakanlık ve bağlı kuruluşların merkez teşkilatlarında görev yapan kamu görevlilerinin mesaiye geliş gidişlerinde yararlanacağı servis hizmeti 2 Ocak'ta resmen başlıyor.

'HAYAT BİLGİSİ' DERSLERİ BAŞLIYOR



Hızla ve sürekli yenilenen hayatlarımız için, yeniden kurgulanmış bilgilere ihtiyaç duyulduğu gerçeğinden hareket eden Hayat Bilgisi, 3 Şubat 2014’ten itibaren faaliyetlerine başlıyor. Hayat Bilgisi, gerek uygulayacağı programlar, gerekse eğitmenleriyle, günümüz insanının zihinsel donanım ihtiyaçlarına daha doyurucu ve farklı cevaplar vermek hedefiyle yola çıkıyor.

!F İSTANBUL'DAN İLK TÜYOLAR



13 Şubat-2 Mart 2014 tarihlerinde düzenlenecek festivalin programında ‘C.R.A.Z.Y./Çılgın’la tanıdığımız Jean-Marc Vallée’nin San Sebastián’da Büyük Ödül’ü kapan, Matthew McConaughey ve Jared Leto’nun ödüllere boğulan oyunculuklarıyla da yılın en merak uyandıran projelerinden biri sayılan ‘Dallas Buyers Club’; ‘The Hunting Party/Av Partisi’, ‘Matador’ filmleriyle tanıdığımız Amerikalı Richard Shepard’ın yazıp yönettiği, Jude Law’ı en sıra dışı rollerinden birinde izleyeceğimiz suç komedisi ‘Dom Hemingway’ ve Wong Kar-Wai’nin açılışını Berlin’de yapan, Bruce Lee’nin de hocası olan dövüş sanatları ustası Ip Man’ın hayatına odaklanan ve görselliğiyle dikkat çeken son filmi ‘The Grandmaster’ bu filmlerden bazıları.

LÖSEV’Lİ ÇOCUKLAR YENİ YILI MASKELERİNİ ATARAK KUTLADI



Lösemili Çocuklar Vakfı’nda (LÖSEV) tedavi gören çocuklar yeni yılı erken kutladı. Tedavisi tamamlanan 5 çocuk maskelerini atarak diğer çocuklara umut kaynağı oldu.

BALKANLARIN VE ORTADOĞU'NUN İLK DOWN SENDROMU KLİNİĞİ AÇILDI



T.C. İstanbul Bilim Üniversitesi'ne bağlı olarak Down Türkiye'nin danışmanlığında kurulan "Down Sendromu Araştırma ve Uygulama Merkezi", Şişli Florence Nightingale hastanesinde faaliyete geçti. Klinikte tüm ücret fiyatlandırması SGK'nın Üniversite Hastanelerinde Sağlık Uygulama Tebliği uyarınca yapılacak.