4 Ekim 2010 Pazartesi

CEBIT BİLİŞİM EURASİA 2010 BAŞLIYOR

On binlerce teknoloji tutkununun merakla beklediği, Avrasya Bölgesi’nin en büyük iş geliştirme ve teknoloji platformu CeBIT Bilişim Eurasia başlıyor.

PHİLSA'DAN HAYVAN BARINAKLARINA YARDIM

Philsa, son iki yıldır arındırılmış yemek atıkları ve yemek fazlalıkları ile hayvan barınaklarındaki bakıma muhtaç hayvanların yiyecek ihtiyacını karşılıyor.

AĞRI DAĞI EFSANESİ, İSHAK PAŞA SARAYI'NDA SAHNELENDİ

"5. Uluslararası Ağrı Dağı Efsanesi Festivali" kapsamında Yaşar Kemal'in aynı adı taşıyan romanından Çetin Işıközlü tarafından sahneye uyarlanan 'Ağrı Dağı Efsanesi' operası, İshak Paşa Sarayı'nda sanatseverlerin beğenisine sunuldu. Gürcistan Devlet Senfoni Orkestrası'nın da hazır bulunduğu operada, Ankara ve İstanbul Devlet Opera sanatçıları sahne aldı.

BEDAVA YAŞIYORLAR, BEDAVA

Üç Türk mühendisin önderliğinde üretilen 'H2 Ekokaravan' bir düğmesiyle güneş, bir düğmesiyle rüzgar enerjisi elde ediyor, dere suyunu içme suyuna çeviriyor. BM projesi olan araçta TV, buzdolabı, bilgisayar gibi tüm 'ev eşyaları' temiz enerjiyle çalışıyor

SOFUOĞLU DÜNYA ŞAMPİYONU

Milli motosikletçi Kenan Sofuoğlu, Dünya Supersport Şampiyonası'nda 2010 sezonunu genel klasmanda zirvede tamamlayarak dünya şampiyonu oldu.

BİLGİSAYARLAR BUNDAN BÖYLE BİR KAÇ SANİYEDE AÇILACAK

UEFI adıyla bilinen yazılım, bilgisayarlarda 25 yıldır kullanılan Bios adlı açılış sisteminin sonu anlamına geliyor.

DÜNYAYI KURTARACAK "KURS"

Yaşarken dünyamızı kirletmemek mümkün mü, susuzluğa, kıtlığa çare bulunabilir mi? Bu sorulara "evet" yanıtını verenler "permakültür" kursunda buluşuyorlar...

'MANGA’YI KEŞFET'ME ZAMANI

Japon kültürünün farklı yüzlerinin ve manga sanatından örneklerin sunulduğu Manga’yı Keşfet!: SHONENJUMP Dünyası 5 Ekim'den itibaren İstanbul Modern'de.

KAHVE VE SANAT BİR ARADA

Dünyanın en ünlü kahve markası illy’nin sanat projesi Galleria illy, 1 Ekim'de İstanbul’da Andrea Illy’nin de katılacağı bir davetle açılıyor.

TOKİ'DEN İNDİRİM MÜJDESİ

TOPLU Konut İdaresi Başkanlığı, (TOKİ) satışları 2009 yılı sonuna kadar gerçekleştirilmiş olan ve geri ödemesi 12 aydan fazla konut ve işyerlerinin borç bakiyelerinin kapatılmasında indirim kampanyası düzenledi.