12 Aralık 2011 Pazartesi

ERKEN REZERVASYONA YÜZDE 20 AVANTAJ

Güney Ege Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (GETOB) Başkanı İlhan Açıkgöz, yılbaşı tatili için erken rezervasyon yaptıranların yüzde 15-20 avantaj sağlayacağını bildirdi.

NOBEL BARIŞ ÖDÜLLERİ SAHİPLERİNE VERİLDİ

Liberya Cumhurbaşkanı Ellen Johnson Sirleaf, dava arkadaşı Leymah Gbowee ve Yemen’de kadın hakları savunuculuğuyla öne çıkan Tevekkül Karman, ödüllerini Norveç’in başkenti Oslo’da aldı. Böylece bu ödül, 2004 yılından sonra ilk kez bir erkeğe değil, kadınlara gitmiş oldu.

SALVADOR DALİ İSTANBUL'DA

Sürrealist resmin en önemli ressamlarından birisi olarak kabul edilen Salvador Dali, 3 yıl aradan sonra yeniden İstanbul’da. Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi ev sahipliğinde, InArtis ile Kült işbirliğinde gerçekleştirilen Salvador Dali Sergisi’nde 23 Aralık 2011- 26 Şubat 2012 tarihleri arasında Tophane-i Amire’de gerçekleştirilecek. Sergide Salvador Dali’nin, ‘İlahi Komedya’, ‘Sürrealizm İzleri’, ‘Gala ile Akşam Yemeği’ adlı 3 ayrı başlıktaki 121 eseri yer alacak.

SEDAT SİMAVİ ÖDÜLLERİ SAHİPLERİNİ BULDU

Alanındaki en saygın ödüllerden sayılan ve 1977’den beri verilen Türkiye Gazeteciler Cemiyeti (TGC) Sedat Simavi Ödülleri’ne bu yıl değer görülen gazeteci, sanatçı, yazın, spor ve bilim insanları belli oldu.

HEMOFİLİ HASTALARI İÇİN UMUT VEREN DENEY

Londra Üniversitesi ve Memphis'te bir araştırma hastanesinin ortak yürüttüğü bir deneyde kan pıhtılaşması bozukluğu (hemofili) hastalarının kanının 1 yıl boyunca normale yakın pıhtılaşması sağlandı.