13 Şubat 2014 Perşembe

26 BİN KONUTUN ELEKTRİĞİ ÇÖPTEN ÜRETİLİYOR



Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından kentin çöplerinin toplandığı sahada kurulan Metan Gazından Elektrik Enerjisi Üretim Tesisi'nde geçen yıl, 43 milyon 186 bin 950 kilowat/saat elektrik üretildi.

YER ALTI SULARI 'ULUSAL AĞ' İLE İZLENECEK



''Yüzeysel Sular ve Yer Altı Sularının İzlenmesine Dair Yönetmelik'', Resmi Gazete'de yayımlandı. Yönetmelikle, ülke genelindeki bütün yüzeysel sular ve yer altı sularının miktar, kalite ve hidromorfolojik unsurlar bakımından mevcut durumunun ortaya konulması, suların ekosistem bütünlüğünü esas alan bir yaklaşımla izlenmesi, izlemede standardizasyonun ve izleme yapan kurum ve kuruluşlar arasında koordinasyonun sağlanmasına yönelik usul ve esaslar düzenleniyor.

YAPAY DOKU ÜRETİLDİ!



Sabancı Üniversitesi Nanoteknoloji Uygulama ve Araştırma Merkezi’nde (SUNUM) Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Üretim Sistemleri Programı öğretim üyesi Bahattin Koç ve ekibi, canlı hücreler kullanarak üç boyutlu biyo-basım yöntemiyle yapay doku üretmeyi başardı. Projenin ileriye dönük en önemli hedefi, 3B biyo-yazıcıyla hastanın kendi normal hücrelerini veya kök hücrelerini kullanarak gereken doku hatta organının bire bir kopyasını üretebilmek.

GENÇ BİLİM ADAMINDAN SES GETİRECEK BULUŞ



Gediz Üniversitesi Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi, yerli teknoloji çalışmalarında önemli bir başarıya imza attı. Elektrik-Elektronik Mühendisliği Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Durmuş Uygun, yeni bir elektrik motoru geliştirdi.

BAŞKENT’TE KASTAMONU GÜNLERİ BAŞLADI



Kastamonu Dernekler Federasyonu Başkanı Hasan Şen ile Vali Erdoğan Bektaş’ın organizasyonuyla ‘Başkent’te Kastamonu Günleri’ Atatürk Kültür Merkezi’nde (AKM) başladı.

HAMSİDE İKİNCİ BAHAR



Av sezonunun başlangıcında kilogramı 1.5 liraya kadar düşen, denizleri terk etmesiyle fiyatı 20 liraya çıkan hamsi, Karadeniz’e geri dönerek kilogramı 4 liradan satılmaya başlandı.