2 Mayıs 2014 Cuma

ÜNLÜLER, DOWN SENDROMLULARLA BERABER DİRENİYOR!



Türkiye'nin en ünlü yüzleri, down sendromlular yararına "stencil" portrelerini çizdi. Akçalı Sprey Boya sponsorluğunda ve Dilara Endican'ın kuratörlüğünde Nişantaşı Galeri Işık'ta gerçekleşecek. #DirenDownlu isimli stencil sergisi, 13 Mayıs'tan 17 Mayıs 2014 akşamına kadar sanatseverlerin ziyaretine açık olacak.

TÜRK OTELLERİ KABLOSUZ İNTERNETTE EN İYİLER ARASINDA



Türk otelleri misafirlerine sunduğu ücretsiz internette Avrupa'nın en iyileri arasına girmeyi başardı.

LADY GAGA İSTANBUL'A GELİYOR



Lady Gaga, 'Lady Gaga’s artRAVE: the ARTPOP ball' turnesi kapsamında ilk kez Türkiye’ye geliyor.

TÜRK BİLİM ADAMINA BÜYÜK ÖDÜL



Beslenme biliminin Nobeli olarak nitelendirilen, bu yıl 9'uncusu gerçekleştirilen Danone Uluslararası Beslenme Ödülü, bağışıklık ve metabolik hastalıklar konusundaki değerli araştırmaları nedeniyle dünyaca ünlü Türk Bilim İnsanı Prof. Dr. Gökhan Hotamışlıgil'e verildi. Uluslararası Danone Ensttüsü tarafından 29 Nisan'da ABD'de San Diego Kongre Merkezi'nde düzenlenen törende Hotamışlıgil'e ödülünü Uluslararası Danone Enstitüsü Başkanı Raanan Shamir, Danone Uluslararası Beslenme Ödülü Jüri Başkanı Frans J. Kok ve Danone Grubu Sağlık ve Bilimsel İlişkiler Bölümü Başkan Yardımcısı Jerome Barge sundu.

İSTANBUL BAROK FESTİVALİ 20. YILINDA




Sanat Yönetmenliğini Leyla Pınar’ın üstlendiği, Uluslararası İstanbul Barok Festivali, 3 – 8 Mayıs 2014 tarihleri arasında düzenleyeceği konserler, workshoplar ve org semineri ile 20. Yılını kutluyor.

RUHİ SU RUHUYLA ZEYBEK TÜRKÜLERİ



Dostlar Müzik Topluluğu, 10 Mayıs'ta Ruhi Su'nun Zeybek kültürü ve türküleri üzerindeki çalışmalarını koral olarak seslendirecek.

LİFLİ YİYECEKLER KALP DOSTU



Kalp krizi geçirdikten sonra hayatta kalanlar üzerinde yapılan bir çalışma, hastaların, yüksek lifli yiyecekler içeren bir beslenme düzeni uyguladıkları taktirde, iyileşme şanslarının artabileceğini ortaya koydu. -Uzmanlar besinsel lifin kan basıncını ve kolesterolü yükselttiğini söylerken, Amerikalı uzmanlara göre ise günde 38 gr lif alınması gerekiyor. Günlük her 10 gr'lık lif alımı artışının ölüm riskini yüzde 15 azalttığına dikkat çekiliyor.

DR. HOUSE CAZ FESTİVALİNE GELİYOR



Bu yıl 1-16 Temmuz tarihleri arasında İKSV tarafından 21. kez düzenlenecek İstanbul Caz Festivali'nin tam programı, önceki gün Bej Karaköy'de yapılan basın toplantısıyla tanıtıldı. İKSV Genel Müdürü Görgün Taner, festivalin 17 yıldır sponsorluğunu üstlenen Garanti Bankası adına Elif Güvenen ve İstanbul Caz Festivali Direktörü Pelin Opcin'in söz aldığı toplantıda, festivalin yıldız isminin 'House M.D.' dizisinde oynadığı başrolle dünya çapında ün kazanan ve geçtiğimiz sene ikinci albümü 'Didn't It Rain'i yayınlayan aktör ve blues müzisyeni Hugh Laurie olduğu açıklandı.

YENİ CALL OF DUTY OYUNU 4 MAYIS'TA DUYURULUYOR



Activision, tamamen Sledgehammer tarafından geliştirilen ilk Call of Duty yapımı olacak serinin bu yılki oyununu, 4 Mayıs'ta gün yüzüne çıkarıyor.