2 Eylül 2010 Perşembe

BAŞKENT, SONBAHARI YILDIZLARLA KARŞILAYACAK

Başkent Ankara, sonbaharda müziğin önemli isimlerini ağırlayacak. Duman, MFÖ, Yeni Türkü, Erkan Oğur ve Grup Yorum, bu yıl ilki gerçekleşecek olan ''Sonbahar Konserleri'' etkinliklerinde sahne alacak.

MEMURA İYİ HABER

Memur, sözleşmeli personel, kamuda çalışan işçi ve diğer personelin Eylül ayı maaş ve ücretleri, Bayramdan önce 7 Eylül Salı günü, avans olarak ödenecek.

DOLU ÇÖP KUTULARINA GÜNEŞ ENERJİLİ ÇÖZÜM

Kuzey İrlanda'da, sokak kenarlarında dolup taşan çöp kutularına güneş enerjisiyle çözüm bulundu.

İSTANBUL BİLGİ ÜNİVERSİTESİ, "ÇEVRE, ENERJİ VE SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ" KURDU.

Bilgi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Halil Güven'in desteği ile oluşturulan merkezin çalışmaları, Avrupa Birliği Enstitüsü Müdürü ve Uluslararası İlişkiler Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Ayhan Kaya ile çeşitli bölümlerde görev yapan akademisyenler tarafından yürütülüyor.

DARTH VADER TÜRKİYE’YE GELİYOR

Star Wars hayranları sıkı durun... Dave Prowse ( Star Wars A New Hope , The Empire Strikes Back , Return Of The Jedi filmlerinde Darth Vader’ı canlandıran İngiliz aktör ) JBC Yayıncılık’ın davetlisi olarak , dünyada ilk defa yayımlanacak Darth Vader Özel Çizgi Roman’ı için düzenlenecek imza günlerine geliyor.  

İSTANBUL 7 GÜN ŞİİR YAĞIŞLI

Bizans'tan Günümüze İstanbul Şiirleri" adıyla İstanbul'un 7 tepesinde 7 gün boyunca sürecek olan şiir etkinliği dün Sultanahmet Meydanı'nda düzenlenen törenle başladı. Açılışı 1 Eylül Dünya Barış Günü'ne denk gelen etknlik, şiirin hep barışla ve barışın yanında yer alması bakımından da anlamlıydı. İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti etkinlikleri çerçevesinde gerçekleştirilen ve İstanbul'un Bizans'tan bugüne gelen kültür mirasını vurgulamayı amaçlayan şiir buluşmasının açılışına yazar Doğan Hızlan, etkinliğin koordinatörü Enver Ercan ve birçok şair katıldı. Enver Ercan açılıştaki konuşmasında "Bu etkinliklerle bu toprakların kadim sanat dalı şiirin İstanbul için önemini dünya çapında vurgulamak istedik." dedi.

KARŞIYAKA’DA SANAT ŞÖLENİ

Karşıyaka Festivali ile Uluslararası Dans Festivali’ni birleştiren Karşıyaka Belediyesi, doyumsuz bir sanat şöleni için geri sayıma başladı. Birbirinden, ünlü sanatçılar ve dansçılar 15-18 Eylül tarihleri arasındaki şenlikte sahne alacak.

PTT'DEN BAYRAM KAMPANYASI

PTT Genel Müdürlüğü, Ramazan Bayramı öncesinde postaya verilen gönderilerde yüzde 10 indirim yapacak.

iPHONE 4 GELDİ

iPhone 4 Türkiye'de de satışa sunuldu.

Apple'ın yeni telefonu, Gold Teknoloji Marketleri'nin Altunizade, Bahçelievler, Levent, Forum İstanbul ve 212 Power Outlet mağazaları ile www.gold.com.tr'den temin edilebiliyor. IPhone 4, yeni HD video çeken kamerası ve Wifi üzerinden görüntülü konuşma imkanı sağlayan uygulamasıyla dikkati çekiyor.

HABER TÜRK