3 Ocak 2011 Pazartesi

ÜNİVERSİTEDE HYDE PARK

Isparta Emniyet Müdürlüğü, Süleyman Demirel Üniversitesi’nde “özgür üniversite” açılımı başlattı. YÖK ve rektörlük işbirliğiyle, okulda İngiltere'deki gibi "Hyde Park" alan oluşturulacak.

TÜRK TELEKOM '7'DEN 7'YE BEDAVA KAMPANYASI'NI UZATTI

Türk Telekom, 2010 yılı başından bu yana müşterileriyle buluşturduğu, 7'den 7'ye Bedava Kampanyasını yoğun talep üzerine uzattı.

AYDIN'DA ORGANİK KÖY ÇALIŞMALARI

Aydın'ın ilk organik köyü olma özelliği ile yaklaşık 8 yıldır organik tarım yapan Yenipazar ilçesi Koyunlar köyü ve ardından Alioğulları ile Karaçakal köyleri, kurdukları kooperatif ile kendilerine pazar arıyor.

KONYA’DA LİFLİ SOSİS ÜRETTİLER

Selçuk Üniversitesi’nde (SÜ) yaklaşık 1 yıl süren araştırmalar sonucunda, salam ve sosis gibi et ürünlerinin formülasyonuna ayçiçeği bitkisinin tablasındaki beyaz lifsi yapı ilave edilerek, suni tokluk hissi veren ve tüketicinin aşırı kilo almasının önüne geçilmesine katkıda bulunan bir ürün geliştirildi.

VODAFONE'DAN SÜPER İNTERNET

Vodafone, herkesin, her yerden kolayca mobil internete erişebilmelerini sağlayacak “Süper İnternet” dönemin başlatıyor.

BU TEDAVİLERDEN PARA ALINMAYACAK!

Özel Hastaneler ile Vakıf Üniversite Hastanelerinin Puanlandırılması ve İlave Ücret Alınması Hakkında Yönerge gereği oluşturulan komisyon tarafından SGK ile sözleşmesi bulunan özel hastanelerin, genel sağlık sigortalısı ve bakmakla yükümlü olduğu kişilerden bugün itibariyle alabilecekleri ilave ücret oranları, kuruma gönderilen bildirimler ve diğer hesaplamalar doğrultusunda belirlendi.

PAZARLIKLA UCUZ GAZ ALMA DÖNEMİ

Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu (EPDK) doğalgaza pazarlık usulünü getiriyor. Yüksek tüketime sahip yerlere sayaçları birleştirerek serbest tüketici olma imtiyazı getiren kurul aldığı kararla doğalgazda serbest tüketici limitini yıllık 700 bin metreküp olarak belirledi. Bu rakamla toplu konut, siteler, hastaneler gibi tüketimi fazla olan tek sayaçlı müşteriler doğalgazı yüzde 15-20 daha ucuza satın alabilecek.

EDİRNE'DEN KARS'A YENİ DEMİRYOLU!

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Kayseri’de, hızlı demiryolu projelerinin başarıyla devam edeceğini de belirterek “Önceki hafta Çin heyetiyle görüştük. Edirne’den Kars’a kadar yeni bir demiryolu hattı kurulması konusunu görüştük. Onlar bu işi yapmaya hazırlar. Artık 5 bin kilometrelik tek bir hat yapmayı düşünüyoruz, Edirne’den Kars’a tek bir demiryolu hattı yapılmasını düşünüyoruz” dedi.

AVRUPA'NIN 'PARTİ BAŞKENTİ' İSTANBUL!

İngiltere’de pazar günleri yayımlanan Observer Gazetesi İstanbul’un Avrupa’nın yeni parti başkenti olduğunu yazdı.