3 Temmuz 2010 Cumartesi

6 BİN 500 YIL HİÇ YAŞLANMADI


Dünyanın en eski mumyaları ABD'de bir müzede bir araya getirilerek sergileniyor. Mumyaların içinde en büyük ilgiyi 6 bin 500 yıldır hiç yaşlanmayan bir bebek mumya çekiyor.

67 GÜNLÜK PİL ÖMRÜ


Çabuk şarjı biten, kilitlenen, yavaşlayan ve karmaşık akıllı telefonlardan sıkıldıysanız bu telefon tam size göre. Samsung'un yeni Xcover E2370 telefonu oldukça basit görünümlü ve olabildiğince dayanıklı.

KPSS BAŞVURULARI UZATILDI


Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi'nden (ÖSYM) yapılan yazılı açıklamada, Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) Ortaöğretim ve Önlisans Sınavı başvuru süresinin 6 Temmuz Salı günü saat 17.00'ye kadar uzatıldığı belirtildi.


EN İYİ 100 ARASINDA 20 TÜRK OTELİ

Dünyanın en büyük tur operatörlerinden TUI'nin müşteri memnuniyetine göre belirlediği dünyanın en iyi 100 arasında 20 Türk oteli bulunuyor.

SİBEL KEKİLLİ'YE BERNHARD-WİCKİ ÖDÜLÜ


Sinema oyuncusu Sibel Kekilli'ye, Alman sinemasının barış ödülü niteliğindeki "Bernhard Wicki Ödülü" verildi.

12 TL'YE AYAKTA UÇAK BİLETİ!

İrlanda'nın ucuz uçak biletleriyle ünlü havayolu şirketi Ryanair, yolcuların sadace 5 sterlin (yaklaşık 12 TL) ödeyerek ayakta yolculuk edebilecekleri uçuşlar başlatmaya hazırlanıyor.

"BEYAZ ALTIN" ESKİ GÜNLERİNE DÖNÜYOR


Manisa'nın Turgutlu ilçesinde çiftçiler, pamuk fiyatlarının dünya genelinde artış göstermesi ile tekrar bu ürüne yönelmeye başladı.

AİLE HEKİMLERİNE KATSAYI MÜJDESİ

Sağlık Bakanlığı, aile hekimlerinin ücretlendirilmesinde esas alınacak katsayıyı, kaydettikleri hastaların taşıdıkları sağlık riskine göre belirleyecek.

ÖZPETEK'E BİR ÖDÜL DAHA


İtalya'da en prestijli sinema ödüllerinden biri olan ve 50 yıllık geçmişe sahip "Globo d'oro" (Altın küre) ödüllerinde "Serseri Mayınlar", en iyi film, en iyi senaryo, en iyi fotoğraf ve Nicole Grimaudo'ya verilen "gelecek vaad eden genç kadın sanatçı" ödüllerine layık görüldü.