24 Temmuz 2013 Çarşamba

GÜVENLİ EHLİYETLER GELİYOR



Torba yasanın yürürlüğe girmesiyle vatandaşlara verilecek yeni ehliyetlerde, sahteciliğin önüne geçilmesi için güvenlik üst düzeyde tutulacak. Polikarbonat malzemeden lazer baskı ile üretilecek sürücü belgeleri, özel renk ve mikro harfler içeren karmaşık bir tasarıma sahip olacak. Fotoğraf üzerinde oynamaya veya kopyalamaya karşı özel hologram bulunacak.

JOHN LEGEND İLK KEZ İSTANBUL'DA



İstanbul Caz Festivali 20. yılının son konserinde, günümüz R and B ve Soul müziğinin en iyi söz yazarı ve şarkıcılarından John Legend'i ağırlıyor. John Legend, 29 Temmuz Pazartesi akşamı 21.30'da Matraş sponsorluğunda Cemil Topuzlu Açık Hava Sahnesi'nde, İstanbullu müzikseverlerle ilk kez buluşacak.

TÜRK SOYUT SANATI ZÜRİH'TE



Soyut ve kavramsal sanatın dünyadaki sayılı kurumlarından Zürih Haus Konstrultiv Müzesi, bu günlerde ‘Hot Spot İstanbul’ başlıklı bir sergiye ev sahipliği yapıyor. ‘Hot Spot Istanbul’un çıkış noktasını, 1940’ların sonundan beri gelişen Türk soyut ve kavramsal sanatı ve bunun etkisinde kalan, genç jenerasyon sanatçıları oluşturuyor.

KAPIKULE'DE "BARKOT" UYGULAMASI



Trakya Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürü Müslüm Yalçın, Kapıkule Sınır Kapısı'nda barkot sistemine geçildiğini belirterek, "Barkot sistemi ile artık muayenede pasaport üzerinde işlem yapmayacağız. Çıkışta da pasaportu vatandaştan istemeyeceğiz" dedi.

ANTALYA’DA MAVİ BAYRAK SAYISI 197



Antalya'da Mavi Bayrak almaya hak kazandırılan yat, marina ve halk plajlarına Konyaaltı Turizm Kültü ve Eğitim Vakfı (KONTEV) ile Konyaaltı Belediyesi tarafından "Mavi Bayrak"ları teslim edildi. Verilen bayraklarla Antalya’daki Mavi Bayrak sayısı 197 oldu.