30 Nisan 2013 Salı

BİR İLK... BİSİKLETLERLE TİYATRO TURNESİ!



Yeraltı Sahnesi, sanatı sporla birleştiriyor. 13 kişilik Yeraltı Sahnesi ekibi bisikletleriyle tiyatro gezisine çıkacak.

29 Haziran 2013 sabahı Yenikapı İskelesi'nden yola çıkacak olan Yolda Oyun ekibini, Türkiye Bisikletliler Derneği bisikletleriyle ilk durakları olan Mudanya'ya doğru yolcu edecekler.
29 Haziran sabahı İstanbul Yenikapı'dan deniz otobüsüne binilecek ve ilk oyun Karagöz-Hacivat atışması şeklinde sahnelenecek.
Mudanya'ya ulaştıktan sonra bisiklet üstündekilerin malzemelerini taşıyan minibüsün eşliğinde Bursa, Balıkesir, Çanakkale, İzmir, Aydın, Muğla, Antalya ziyaret edilecek, başlıca ilçelerde oyunlar oynanacak, şarkılar söylenecek ve yolculuk 8-11 Ağustos arası yapılacak Kahramanmaraş'taki Kültür Festivali'nde son bulacak.
Hayatın sokakta aktığını düşünen bu kadro sporu sanatla birleştirirken uçak-otobüsle gezmek yerine hep yolda olmayı tercih ediyor.
İngilizce altyazılı olarak, yerli yabancı pek çok film festivaline yollanacak olan 45 dakikalık 'Yol Boyu Belgeseli'nde 1.5 aylık hikayelerini ölümsüzleştirecek Yeraltı Sahnesi, gençlerin umutlarına, hayallerine, sanata gönül veren herkesi yanlarında görmeyi arzuluyor.
Yolda Oyun projesi Türkiye'de bisikletlerle yapılan tiyatro turnesi anlamında bir ilk.
Sanatı sporla birleştiren Yolda Oyun ekibi, tüm gezi boyunca 8 il, 20 ilçeyi ziyaret etmiş olacak.
Ortalama 40 gün süreceği öngörülen Yolda Oyun projesi için çalışmalarsa yaklaşık bir ay öncesinden başlamış durumda.
Sosyal medyada yavaş yavaş genişlemeye başlayan Yolda Oyun projesinin basın sözcüsü Harun V. Şahnacı, "En güzel tiyatro oyunlarından bir derlemeyle sokakta halkla iç içe olacağız. Tiyatro ve spor her şeyden önce sokağa aitti. Ta antik dönemden gelen bu "sokak" geleneğini gene ait olduğu yere taşıyoruz sadece. Oyuncularımız oyunlarını oynayacaklar, bir yandan Yol Boyu Belgeseli'ni çekeceğiz, günlükler tutacağız; oradan başka bir şehir, başka bir ile ve başka maceralara doğru yola koyulacağız" dedi.
Şahnacı, "İstanbul dışında da bir Türkiye var. Kim bilir ne gibi engeller aşıp, ne gibi güzelliklerle karşılaşacağız... İçimizdeki heyecan ve heves de Haziran yaklaştıkça artmakta. Bu yolda tiyatroya ve spora gönül vermiş insanların desteği de bizim için oldukça önemli. Projemizi aynı zamanda sosyal medyadan da gün gün, saat saat takip edebilecek. Umarız, Yolda Oyun ile Türkiye'de spora ve tiyatroya yenilikler katar ve insanların bu iki alana olan ilgisini arttırırız. Yolda Oyun ekibi olarak salon sporlarına ya da salon tiyatrolarına karşı değiliz elbette. Amacımız sporun ve tiyatronun sadece belirli mekânlarda yapılmadığını tüm Türkiye'ye elimizden geldiğince göstermektir. Alacağız bisikletlerimizi, arkamızdan da ekipman arabası bizi takip edecek; yönümüzü Güney'e dönüp, pedalları Anadolu'ya çevireceğiz. Bu projede bize destek vermek isteyen herkese 'Yola Gelin' diyoruz." diye konuştu.

0 yorum:

Yorum Gönder