6 Mart 2010 Cumartesi

12 YAŞINDAKİ MARTİNA ADA HALKINI KURTARDI

Şili’deki depremin ardından meydana gelen tsunaminin vurduğu Robinson Cruose adasının halkı 12 yaşındaki kız çocuğu Martina’nın dikkati sayesinde hayatta kaldı

Güney Amerika ülkesi Şili’yi geçen cumartesi günü vuran 8.8 büyüklüğündeki depremin ardından oluşan tsunami öncesinde denizdeki olağanüstü hareketlilikten şüphelenen 12 yaşındaki bir kız çocuğu ada halkını uyararak mutlak bir ölümden kurtardı. Bir balıkçı adası olan Robinson Cruose’yu da sallayan depremden sonra limanda balıkçı teknelerinin garip bir şekilde denize batıp çıktığını, birbirleriyle çarpıştığını gözleyen Martina Maturana, 400 metre koşarak meydandaki alarm çanını çaldı ve uykuda olan kasaba halkını uyandırdı.

Alarm çanının kodlarını (2 yangın, 3 toprak kayması için) bilmeyen Martina’nnın çana düzensiz vurması sonucu uyanan ada halkı bir şeylerin ters gittiğini anlayarak, sokağa fırladı. Şili’de yayımlanan Le Tercera gazetesinin haberine göre halkın yüksek noktalara çıkmasından birkaç dakika sonra tsunami vurdu, dalgalar kasabadan 300 metre içeri girdi, evleri okulu yıktı. Tsunami kasabada yalnızca 8 kişinin ölümüne, 8’inin de yaralanmasına neden oldu. 650 nüfuslu kasabada yüzlerce kişinin hayatını kurtaran Martina ise tüm Şili’de kahraman oldu.

MİLLİYET

0 yorum:

Yorum Gönder