28 Nisan 2014 Pazartesi

İZMİRLİ FİRMA RED DOT’TA BİRİNCİ OLDU



Tasarım dünyasının Oscar'ı kabul edilen ödülü alan İzmirli firma Cemer Kent Mobilyaları kategorisinde, birinci oldu.

Uluslararası tasarım yarışmasında İzmirli bir firma obeziteyle mücadele için geliştirilen tırmanma modülü ile ‘Red Dot’ta dünya birinciliği getirdi. Tasarım dünyasının Oscar’ı kabul edilen ödülü alan İzmirli firma Cemer Kent Mobilyaları kategorisinde, 53 ülkeden 4 bin 815 proje ile yarıştı ve dünyada bu ödülü alan ilk Türk firması oldu. 
Elektronikten, mobilyaya, küçük ev aletlerinden spor malzemelerine kadar onlarca farklı kategoride 53 ülkeden 4 bin 815 projenin yarıştığı uluslararası tasarım yarışması Red Dot’ta ‘kent mobilyaları ve çocuk oyun alanı’ 2014 yılı birincisi İzmir’de faaliyet gösteren Cemer Kent Mobilyaları oldu. Tanıtımı Red Dot’un Almanya ve Singapur’daki iki müzesinde ve 7 uluslararası fuarda yapılacak olan Deltoik tırmanma modülü hakkında bilgi veren Cemer Genel Müdürü Fuat Eroğlu, şunları söyledi:
“Bu tırmanma modülü 2-8 yaş çocukları için tasarlandı. Çocukların obeziteye karşı hareket etmesini istedik. Çocukların eğlenceli vakit geçirmesi yanı sıra, bedenlerini kullanmayı öğrenmeleri, güçlerinin farkına varabilmeleri, el ayak koordinasyonunu öğrenerek, motor becerilerini gelişimlerine katkı sağlamasına yardımcı oluyor. Modüler olarak tasarlanan oyun grubunda, iki ana parça üst üste veya yan yana olmak üzere farklı kombinasyonlarda bağlanarak, istenen büyüklükte ve değişik varyasyonlarda bir tırmanma modülü elde ediliyor. Deltoik serbest düşüş imkanı vermeyen yapısı ile çocukların güven içinde tırmanırken, özgür bir şekilde eğlenmelerini, hızlı düşünmelerini, problem çözmelerini ve vücut koordinasyonunu güçlendirmeyi hedefliyor. Bir tırmanma elemanı olan Deltoik, bilimsel araştırmalar ışığında erkek ve kız çocuklarının eşit oranda ve aynı zamanda her yaş grubunun aynı modül üzerinde zaman geçirmelerini sağlayan bir oyundur.”

0 yorum:

Yorum Gönder