28 Nisan 2014 Pazartesi

NAZİLLİ'DE "CANLI KÜTÜPHANE" KURULACAK



Toplum Gönüllüleri Vakfı (TOG) Nazilli örgütlenmesi ile Nazilli Gençlik Merkezi tarafından ortaklaşa yürütülen ‘Mesleki Kütüphane’ projesiyle bu kez lise öğrencileri ve ailelerinin umudu olacak.

Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Nazilli İktisadi İdari Bilimler Fakültesi (İİBF) ve Meslek Yüksek Okulu (MYO) öğrencilerinin oluşturduğu Nazilli TOG, ‘Mesleki Kütüphane’ projesi ile Türkiye’de bir ilke imza atarken, katılıma bağlı olarak yapacakları barış işareti ile de Dünya’nın en büyük ikinci etkinliğine imza atmayı planlıyor.
Toplum Gönüllüleri Vakfı olarak ‘Mesleki Kütüphane’ projesindeki amaçlarının Adnan Menderes Üniversitesi’nde çeşitli bölümlerdeki son sınıf öğrencilerinin gelerek üniversiteye gitmeye hazırlanan gençleri daha bilinçli hale getirmek olduğunu belirten gönüllüler; “Lise son sınıf öğrencisi arkadaşlarımız üniversiteye gitmeden önce hangi bölüme gitmeliyim veya bu bölümde beni ne gibi zorluklar bekliyor düşüncesinde oluyorlar. Bu soru işaretleri sadece öğrenciler değil velilerinde kafasında soru işareti olarak duruyor. Hani uzak yere nasıl gideceksin, şöyle mi olacak, böyle mi olacak soruları maalesef cevap bulamıyor. İşte biz burada bu algıları ve soruları birebir yaşayan üniversite öğrencilerinden o sorularına cevap arayanlarla buluşturacağız. İlk yılımızda bu organizasyonu sadece Adnan Menderes Üniversitesi’ndeki 40 bölümde okuyan son sınıf öğrencilerimizle başlatmaya karar verdik. Nazilli Gençlik Merkezi Müdürü Güven Eker ile de yaptığımız görüşmelerle projeyi beraber yürütmeye karar verdik. Pazartesi ve Salı günü üniversiteye hazırlanan öğrenci arkadaşlarımız ve ailelerini bu etkinliğe davet ediyoruz” dediler.
Yürütülen ortak projede daha çok Nazilli’de bir farkındalık hem de bir öğrenci kitlesi kazanmak istediklerini söyleyen TOG gönüllüleri; “Onların bilinçlenmesi bizi çok motive etmiş olacak. Aynı zamanda bu proje Ege Bölgesinin en büyük kapsamlı projesi oluyor. Türkiye’de bir ilki gerçekleştiriyoruz. Aynı zamanda Nazilli Toplum Gönüllüleri Vakfı olarak orada katılıma göre yapabilirsek Türkiye’nin en büyük bir barış işareti yapılacak. Üniversite öğrencilerinden oluşan TOG’un 71 il ve 123 şehirde bulunuyor. Aynı zamanda Nazilli’de bir çok öğrenci arkadaşımızla beraber projelere göre yaklaşık 50 ya da 100 öğrenciyle birlikte birden fazla projeler gerçekleştiriyoruz. Bu yıl Nazilli Toplum Gönüllüleri Vakfı ilk olarak ta gelişim merkeziyle beraber yürüttüğü Mesleki Kütüphane Projesiyle sezonu açıyor. 3 ayda bin kişilik bir organizasyon olması gerçekten bizim için çok zor oldu. Çok güzel bir proje haline getirdiğimize inandığımız bu projeyi bizden sonra gelecek gençler de devam ettirsin istiyoruz. Sürekliliği olmasını istediğimiz bu projenin ulusal bir proje olacağını düşünüyoruz. 71 ilden öğrencilerin gelip Nazilli’de ki son sınıf öğrencilerinden farklı okulları farklı bölümleri ve yaşadıkları şehirleri anlatsın istiyoruz” ifadelerini kulladılar.
Mesleki Kütüphane deyince akla belki de kitapların olacağı, sessiz bir ortam olacağı geliyor ama bizim projemizde bu tam tersi konumda diyen gönüllüler; “Bu kütüphanede kitaplar değil insanlar olacak. 40 tane bölümü okuyan son sınıf öğrencisi ve karşısında lise öğrencisi yada velisi olacak. Burada insanlar birbirlerine soru sorarak cevaplar arayacak. Neden bu bölümü seçtin, kaç puanla girdin, dersler neler, ne gibi zorlukları var, ilerideki iş imkanı nasıl gibi sorularla hem kendi yeteneğini keşfedecek hem de kafasındaki birçok sorunun cevabını almış olacak. Bu adeta canlı kütüphane olacak. Bu sorulardan önemli olanı da her günün sonunda yapılacak olan geri bildirim toplantısında değerlendirecek ve kayıt altına alınacak. İşte bu bildirimlerde ileride kitap haline gelebilecek. Ayrıca bu sorunların da üzerine giderek çözüm yolunu da bulmaya çalışacağız” şeklinde konuştular.
TOG gönüllüleri, Mesleki Kütüphane projesinin 28 Nisan 2014 Pazartesi günü 10.00 ile 15.30 saatleri arasında ve 29 Nisan 2014 Salı günü ise 10.00 ile 17.00 saatleri arasında Nazilli Kapalı Spor Salonu’nda gerçekleştirileceğini belirtti.

0 yorum:

Yorum Gönder