20 Kasım 2013 Çarşamba

HIZLI TRENDE 2 HAT MÜJDESİ



TCDD Genel Müdürü Süleyman Karaman, Mart ayında hizmete girmesi beklenen İstanbul-Ankara Yüksek Hızlı Tren seferlerinin yanında bir hattın daha açılacağını ifade ederken, "İstanbul-Konya arasındaki hat da devreye girecek. Yani iki hat birden devreye girecek" dedi.

TCDD Genel Müdürü Karaman, NTV'ye yaptığı açıklamada, Ankara-İstanbul arası hızlı tren seferlerinin Ankaray ile Pendik arasında olacağını vurgulayarak şunları kaydetti:
"Test sürüşleri başladıktan sonra hat ölçümleri sinyal ölçümleri yol uyum dersleri yani 171-180 civarında bir ölçüm yapacağız ve hızlı tren yavaş yavaş 50-60 ile hatta gitmeye başlayacak. 300 km hızla giden trenlerimiz de var. Onlarla da test yapacağız. Dolayısıyla bu testleri 250km/sa hızla bütün hatlar boyunca yapacağız ve bu testler bittikten sonra devreye alacağız. Testlerin Şubat ayı ortalarında bitmesini bekliyoruz. Ama bütün bunlara rağmen niye Şubat- Mart, bugün değil diye sorarsanız, Türkiye hızlı treni sevdi, tanıdı çok da iyi kullanıyor. Ama test sürelerini taviz vermeden mutlaka yapmamız lazım. Belirli bir süre vermek zorunda kalıyoruz."
"Başlangıç aşamasında Ankara İstanbul arasında günde kaç sefer olacak?" sorusu üzerine Karaman şu ifadelerini kullandı:
"İlk etapta her 2 saatte bir test tren seferi yapmak istiyoruz. Ama bu tabiî ki de yolculuklara göre değişebilir. Sistem oturduktan sonra yolculuklara göre bu seferleri ayarlıyoruz. Onun için seferler ne kadar yapılacak, ne olacak bunlar talebe göre yapılacak. Şimdi 2 saatte bir olacak diye düşünüyoruz. Daha sonra da yoğunlaşacağız. Burası bitince İstanbul Konya hızlı treni de devreye girecek. İki ayrı hat birden devreye girecek. Biz yolculuk durumlarına göre bu hattı sık ya da uygun bir şekilde düzenleyeceğiz."
Karaman, "Hızlı trende özel bir fiyatlandırma politikasının olup olmayacağına dair bir soruya ise, "Elbette öncelikle ilk zamanlarda daha uygun fiyatlar olabilir. Şuanda fiyatlarla ilgili çalışmaları tam yapmadık. Ama o zamanki duruma göre fiyatları belirleyeceğiz. Yani biz aslında halkımızın trenle daha uygun fiyatla daha konforlu iyi bir yolculuk yapması için elimizden gelen her şeyi yapacağız" yanıtını verdi.
Karaman başka bir soru üzerine ise "Hızlı tren başlangıçta Ankara ile Pendik arasında çalışacak. 2015 yılında Pendik-Kadıköy arası da bitecek, böylece hızlı tren Marmaray'a ulaşacak. Marmaray'dan geçerek Halkalı'ya kadar gidecek" bilgilerini verdi.

0 yorum:

Yorum Gönder